KÜTSO MTAL, Kütahya'da Ilk Defa 'QUTMUN 2024' Konferansi Düzenlendi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, QUTMUN 2024 Konferansi düzenleyerek Kütahya’da meslek liseleri arasinda bir ilk, Türkiye’de ise 2.sini gerçeklestirdi.

KÜTSO MTAL, Kütahya'da Ilk Defa 'QUTMUN 2024' Konferansi Düzenlendi
Model Birlesmis Milletler simülasyonu olarak 27, 28, 29 Ocak 2024 tarihinde KÜTSO MTAL Ögrencileri ve Ingilizce ögretmeni Betül Özdomaniç tarafindan organize edilen QUTMUN 2024 Konferansina Kütahya’dan ve Türkiye’nin farkli illerinden çok sayida ögrenci katilimi oldu.

Açilis seremonisi Kütahya Il Milli Egitim Konferans salonunda, konferanslar KÜTSO MTAL’de, kapanis seremonisi ise Kirdar Koleji Konferans salonunda gerçeklestirildi.

Kapanis Seremonisinde konusan Okul Müdürü Hasan Düzgün, “Ögrencilerin elestirel düsünme, takim çalismasi ve liderlik yeteneklerine ek olarak arastirma, konusma, tartisma ve yazma becerilerini gelistirmesi adina bu konferanslari çok önemli buluyoruz. Ülkemizin aydinlik gelecegi olan gençlerimizin bu etkinlikte uluslararasi iliskiler, dünya sorunlari ve güncel olaylarla ilgili detayli bir arastirma içine girmesi, çözüm üretmesi ve diplomasi taktiklerini ögrenmesi mutluluk vericidir” Ifadelerine yer verdi.

Müdür Düzgün, konferansin düzenlenmesinde kendilerine destek veren, Il Milli Egitim Müdürüne, KUTSO Yönetim Kurulu Baskanina, KÜTBO Yönetim Kurulu Baskanina, Kirdar Bilgiören Koleji Yönetim Kurulu Baskanina, Kütahya 1. OSB Müdürlügüne, “Qutmun 24” konferansini organize eden emek veren tüm akademi ekibine, Bas Danismanlar Betül Özdomaniç, Burcu Alkurt, kendileriyle birlikte olan tüm firma temsilcilerine, emegi geçen idareci, ögretmen ve ögrencilere ve katilim saglan tüm gençlere tesekkür ederek, basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA