CHP'li Edremit Belediye Baskani Arslan Seçim Yarisindan Çekildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Edremit Belediye Baskani için henüz adayini belirleyemezken, mevcut CHP’li Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan seçim yarisindan çekildigini ifade etti.

CHP'li Edremit Belediye Baskani Arslan Seçim Yarisindan Çekildi
Yasanan ’mor sandik’ krizinden sonra ilçeye gelen CHP MYK Üyesi, Genel Baskan Yardimcisi ve CHP Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin parti yönetimi ve 12 adayin katilimi ile bir toplanti yapti. Yapilan toplantinin ardindan CHP’li Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan bir açiklama yaparak, aday adayligindan çekildigini belirtti.

Arslan, “Bu anketlerde 11 aday adayi sorulmus. Belediye baskaniyla ilgili daha önce memnuniyet anketi yaptiklarini söylediler. Yani anket sonuçlarini bilmiyoruz, kriteri bilmiyoruz. Memnuniyet anketinden çikmadigimiz için bize ifade edilen durum bu. Bizi zaten diger degerlendirmelerde ve anketlerde hiç sormamislar. Onun için bu durumda memnuniyet anketinde biz çikmayinca; böyle de bir ifade kullanilinca ve bu sorumluluga girmek istemedigini söyledi.

’5 yil önce girdim, pismanim’ der anlaminda sayin genel baskan yardimcisi dolayisiyla ben de kimsenin sikintiya girmesini istemiyorum ve o arada herkesin gözü önünde sandiga girmeyecegimi aday adayligindan çekildigimi ifade ettim. Ayni konudayim. Partiden istifa ediyorum. Sadece aday adayi olmuyorum yani seçime, sandiga girmiyorum. Benimle ilgili bir anket seyi yok. ’Memnuniyetsiz’ ankette söylenen ama ben ankete girmemisim zaten onu anladim. Memnuniyetsizlik anketi memnuniyet anketinde zaten öyle söylemislerdi. Baskanlarla ilgili bir memnuniyet anketi yapacagiz. Memnuniyet anketi de çikmayan baskana ’tesekkür edecegiz’ dediler. Öyle bir sey oldu artik bunu zorlamanin anlami yok. Dolayisiyla da bu anlamda ben de memnuniyetsiz bir belediye baskani olarak tekrar halkin karsisina çikmak istemedim partim açisindan” dedi.

Sandiga girmeyecegini söyleyen Selman Hasan Arslan, “Dolayisiyla bu sandiga girmiyorum. Diger 11 aday adayi arkadasa da basarilar diyorlar. Ben tutarli bir adamim yani zaten olacak zaman yok. Dördünde pazar günü bu seçim yapilacak, sandik konacak Sükrü Tunar Kültür Merkezinde. Kararimda bir degisiklik olmasi söz konusu olamaz. Diger 11 aday adayi anketlerde yani sorulmus bir tek ben sorulmamisim. Sadece bana söylenen memnuniyet anketini geçemedigim için elenmisim” diye konustu.

Kendisine seçime girmemesi konusunda bir söz söylenmedigini belirten Baskan Arslan, “Ön seçim kararinda ’sen giremezsin’ diye kimsenin dedigi bir sey yok. Burada 12 aday da girebilir. Ön seçime tüm adaylarla birlikte gidilsin dediler. Il baskani, ilçe baskani ve Ensar baskan ama bu durumda olunca böyle de olunca ben girmeme karari aldim” seklinde konustu.

Yapilan toplanti sonrasinda bir açiklama yapan CHP Genel Baskan Yardimcisi ve CHP Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin ise 12 aday adayinin da ön seçime girebilecegini belirterek, “Edremit’te örgütümüz geçmisten bugüne belediye baskanini, belediye meclis üyelerini, milletvekilini hep en genis anlamda tabanda ön seçimle belirleme iradesini ortaya koymus. Bu istegini her zaman dile getirmistir. Biz de Cumhuriyet Halk Partisinde son kurultaydan bu yana dillendirdigimiz bir sey var. Türkiye’nin her yerinde kili kirk yaracagiz. Birçok yolu ve yöntemi deneyecegiz ve bu yol ve yöntemler sonucunda da adaylarimizi belirleyecegiz demistik. Hatirlayin belediye baskaninin bizde oldugu yerlerde önce baskanla ilgili memnuniyet anketi yapacagiz. Ardindan aday adaylari arasinda anket yapacagiz. Ankette bir kisi açik ara önde çiktiysa onu belediye baskan adayi olarak atacagiz. Birbirine yakin bir sonuç çikarsa onlar arasinda bir ön seçim yapacagiz demistik. Simdi Edremit’te tam da bu noktadan hareketle yaptigimiz ankette arkadaslarimizin birisinin digerlerinden açik alan önde çikmadigini görmüs olduk” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Aytekin, Edremit’te bir ön seçim yapilacagini ifade ederek, “O halde ne yapmak lazim? Adaylar arasinda bir ön seçim yapmak lazim. Tam da bu noktada sayin genel baskanimizin geçmisten beri söyledigi gibi. Birbirine yakin çikan sonuçlar arasinda bir ön seçim yapma karari aldik. Elbette Edremit’te 12 tane degerli arkadasimiz Edremit’i yönetmek iddiasiyla yola çikti. Biz 12 arkadasimizin tamaminin bu ön seçime katilmasinin, kapisinin önünü açiyoruz, yolu açiyorsun. Her arkadasimiz ön seçime katilabilir. Kimseye bir kisitlama, sinirlama, engelleme içerisinde degiliz çünkü Edremit’teki 8 bin 341 üyemize güveniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA