Vali Çelik, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladi

Nigde Valisi Cahit Çelik, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Vali Çelik, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü Kutladi
Çelik mesajinda; ‘’ 10 Ocak tarihi, basin mensuplarina ekonomik ve sosyal haklar saglayan 212 sayili kanunun yürürlüge girdigi 1961 yilindan bu yana ülkemizde ’Çalisan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadir. Gazetecilik, mesai kavrami gözetmeksizin zor sartlarda ve sorumluluk duygusu içinde objektif haberler ile halkin bilgilendirilmesini saglayan, diger taraftan da vatandaslarin talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir.

Gece, gündüz demeden, her iklim sartinda kamuoyunu bilgilendirmek adina görev yapan gazetecilerimiz, süphesiz ki zor ve mesakkatli bir görevi icra etmektedirler. Ayni zamanda bir kamu hizmeti görevi de yerine getiren basin mensuplarimiz, Devlet ve vatandas arasinda köprü vazifesi görmekte, basin ahlak kurallarina ve toplumsal degerlere saygili, kisisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkimizin dogru ve tarafsiz haber alma ihtiyacini karsilamaktadir.

Bu vesile ile basta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ülkemizin bekasi için canini veren tüm sehitlerimiz ile basin sehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize saglikli bir ömür temenni ediyorum. Basin-yayin kuruluslarinda çalisan tüm basin mensuplarimizin ‘Çalisan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum.‘’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA