Uluslararasi Ögrenciler Kültür Elçisi Olacak

Altinsafran Uluslararasi Ögrenci Dernegi tarafindan Karabük Üniversitesinde (KBÜ) ögrenim gören uluslararasi ögrencilerin, Safranbolu’nun kültür, tarih ve geleneklerini daha yakindan taniyarak kendi ülkelerine döndüklerinde birer kültür elçisi olmalari için "Uluslararasi Ögrenciler Safranbolu Kültür Elçimiz Oluyor" Projesi hayata geçirilecek.

Uluslararasi Ögrenciler Kültür Elçisi Olacak
Altinsafran Uluslararasi Ögrenci Dernegi Baskani Ergün Akgün, baskan yardimcilari Dr. Ögretim Üyesi Saidbek Boltabayev ve Ramazan Uzuntarla, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Dursun ve Cibutili ögrenci Hasan Bouraleh, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik ile bir araya geldi.

Dernek Baskani Akgün, projenin süreçleri hakkinda Rektör Kirisik’a bilgi verdi. Proje çerçevesinde, projede yer alan uluslararasi ögrencilerin, Safranbolu’nun kültür, tarih ve geleneklerini daha yakindan taniyarak kendi ülkelerine döndüklerinde birer kültür elçisi olmalari amaçlaniyor.

Rektör Kirisik, Dernek Baskani Akgün ve beraberindekilere, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Uluslararasi ögrencilerimizin projelerle daha fazla entegre olmalari, kendi kültürlerini tanimalari ve Safranbolu’nun zenginliklerini paylasmalari bizim için önemli. Bu anlamli ziyaret ve projeniz için tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret çerçevesinde ayrica KBÜ tarafindan düzenlenecek Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali SOSYALFEST’e uluslararasi ögrencilerin katilimi konusunda görüsülerek Altinsafran Uluslararasi Ögrenci Derneginin SOSYALFEST’e destek olmasi kararlastirildi.
Kaynak: İHA