Türkiye'nin Ilk Güzel Sanatlar Ilkokulu Ve Ortaokulu Ankara'da Açilacak

Milli Egitim Bakanligi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasinda imzalanan protokol ile Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Ilkokulu ve Ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleskesi’nde açilacak.

Türkiye'nin Ilk Güzel Sanatlar Ilkokulu Ve Ortaokulu Ankara'da Açilacak
Milli Egitim Bakanligi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasinda Güzel Sanatlar Ilkokulu ve Ortaokulu kurulmasina iliskin protokol, üniversitenin ev sahipliginde imzalandi. Protokol çerçevesinde Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Ilkokulu ve Ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleskesi’nde açilacak. Bu okullarda ilkögretim kurumlarinda uygulanan müfredat ile güzel sanatlar içerisinde yer alan müzik alaninda da egitim verilerek Türk müziginde nitelikli insan kaynaginin artirilmasi amaçlaniyor.

"Türkiye’de müzik egitimi konusunda devrim niteliginde bir adim olduguna inaniyorum"

Imza töreni sonrasi konusan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Türkiye’de sanat egitimi konusunda çok bir farkli bir yolun açildigi günün baslangicinda olduklarini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Milli Egitim Bakanligi olarak 2014 yilindan itibaren ’proje okul’ formatiyla egitim ögretim sistematigimize dahil ettigimiz okul türlerinden bir tanesini daha hayata geçirmis olacagiz. Meslek liselerinin tematik hale gelmesi için önemli bir adim attik simdi de ayni mantikla devam edecegiz. Ayni sekilde spor liseleri ile ilgili adimlar attik. Spor liselerimizi ilgili federasyonlarla entegre bir biçimde tematik hale getirerek Türkiye’de sporcu yetismesi sürecine katkida bulunmaya çalistik. Daha büyük bir hayalimiz olan özellikle müzik egitiminin çok küçük yaslardan itibaren egitim sürecine baslanmasinin sürece çok katkisi olacagini herkes biliyor. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde ilkokul, ortaokul ve lisenin bulundugu bir egitim ögretim süreci baslatmis olacagiz. Türkiye’de müzik egitimi konusunda devrim niteliginde bir adim olduguna inaniyorum. Bu konuda yetenekli çocuklarimiz için yepyeni bir alan açiliyor."

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ise Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sanat egitimi için çok önemli bir adimin atildigini söyledi.

Kaynak: İHA