Optik Tasarim Ve Ince Film Kaplama Merkezi, Sivas'i Cazibe Merkezine Dönüstürecek

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulumuna baslanan temiz oda ve endüstriyel üretim ve kaplama cihazlari ile savunma sanayisinde kullanilan optik merceklere kaplama islemi yapacak, temiz oda Sivas’i optik alanda cazibe merkezi haline getirecek.

Optik Tasarim Ve Ince Film Kaplama Merkezi, Sivas'i Cazibe Merkezine Dönüstürecek
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulumuna baslanilan temiz oda Sivas’i cazibe merkezi yapacak. 2022 yilinda baslanilan proje savunma sanayisinde kullanilan optik merceklerin kaplama islemini yapacak. Savunma sanayisine üretim yapan firmalarin ihtiyaçlarina göre sekillenen temiz oda AR-GE çalismalarinin yaninda seri üretime de imkân sunuyor. Kurulumu devam eden temiz oda yakin dönemde hizmet vermeye hazirlaniyor. Optik ürünlerde kizilötesi ve karbon kaplama islemlerini de yapacak olan temiz oda Sivas’a deger katacak.

“Optik üzerine Sivas’i bir cazibe merkezi haline getirebilmeyi amaçliyorduk”

Temiz oda ve kurulacak sistemlerin Sivas’i optik alaninda cazibe merkezine dönüstürecegini belirten Dr. Ögr. Üyesi Yusuf Dogan, “2021 yilindan itibaren savunma sanayisinin böyle bir optik kaplama üzerine bir merkezin kurulabilecegi söz konusu olmustu. Biz ORAN kalkinma ajansina projemizi sunduk. 2022 yilinda projemiz destek gördü. Diger yandan çesitli vakiflarin ve üniversitenin de destegini alarak burayi kurmaya basladik. Bu merkez ana hatlariyla ince film kaplama alaninda kurgulandi. Savunma sanayisinde dürbünlerde, IHA’larda ve SIHA’larda kullanilacak objektiflerin kaplamasi yönünde bu merkez düzenlendi.

Sadece bununla da kalmadi fonksiyonel kaplama olaraktan kaplamada yapmayi hedefliyoruz. Cumhurbaskanligindan da destek aldik, bu destekle elmas torna cihazini bünyemize dahil etmis olduk. Temiz odanin kurulumu tamamlandi, cihazlarimiz geldi ve yakin zamanda bu cihazlarin tamamini kurmus olacagiz. Bazi cihazlarimizin kurulumunu yaptik. 1 ay içerisinde tüm cihazlari kurmayi hedefliyoruz. Aldigimiz cihazlar endüstriye yönelik cihazlar dolaysiyla sektörde bulunan firmalar bizden daha önce bu odanin kurulmasini istiyordu. Yakin zamanda kizilötesi ve karbon kaplama islemlerine baslayacagiz. Optik ihtisaslasma belgemizi gerekli yerlerden talep ederek aldik. Bu belge sayesinde kadro ve proje açilmasinda kolaylik yasiyoruz. Optik üzerine Sivas’i bir cazibe merkezi haline getirebilmeyi amaçliyorduk. Su anda basarili olacagi gözüküyor. Burada ki projeler bütünüyle sektörün ihtiyacina yönelik. Burada bulunan cihazlar hem seri üretim hem de AR-GE çalismalarinda kullanilabiliyor” dedi.

Kaynak: İHA