Koruma Ve Bakim Altindaki Gençler Meslek Ögreniyor

Nigde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan koruma ve bakim altinda bulunan gençlerin gelecekte seçecekleri mesleklerini sekillendirmeleri için rol model bulusma programlari gerçeklestiriliyor.

Koruma Ve Bakim Altindaki Gençler Meslek Ögreniyor
Koruma ve bakim altinda bulunan ortaögretim ve lise düzeyindeki ögrencilerin meslekleri yakindan tanimalari, ilgilendikleri mesleklerle ilgili merak ettigi sorulara yanit bulmalari için düzenlenen program çerçevesinde gençler gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteci Hayrettin Yenel, Sema Tekeli ve Abdullah Özkul ile bulusan gençler merak ettikleri sorulari Nigde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Sube Müdürü Çetin Tutas moderatörlügünde yöneltti. Nigde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ‘nün ‘Kariyer Bulusmalari’ ile ilgili bilgi veren Sube Müdürü Çetin Tutas çesitli meslek gruplari ile çocuklari belli araliklarla bulusturduklarini söyleyerek, "Koruma ve bakim altinda olan çocuklarimizin gelecegi sekillendirmek adina çesitli meslek gruplarimizla, düzenli araliklarla çocuklarimizi bulusturuyoruz. Buradaki amacimiz onlarin gelecegini sekillendirmek ve onlara rehberlik etmek. Mesleki zorluklari, kolayliklari veya nasil asabileceklerini ögrenebilmeleri için rol model bulusmalari yapiyoruz. Bugün de gazetecilerimizle beraber bir program gerçeklestirdik. Bu programda gazetecilik mesleginin nasil olacaginin ne sekilde yapildigini, yasadiklari zorluklari çocuklarimiz sordular, gazetecilerimiz de cevaplar verdiler. Güzel ve yararli bir program oldu. Program sonrasinda bu meslekle alakali belli basli bilgilere sahip oldular. Çocuklarimizin isteklerine göre hangi meslek gruplariyla görüsmek istiyorlarsa biz onlara göre karsilik veriyoruz" diye konustu.

Gazeteci Hayrettin Yenel ise "Böyle bir etkinligin düzenlemesi gerçekten bizim için de çok güzel. Gazetecilik mesleginin ne oldugunu kendileri çok iyi biliyorlar ama onlarin da bu etkilesim içerisinde bizim meslegimize ne kadar merakli olduklarini gördüm. Bir gazeteci olarak birçok insana birçok sorular sorduk ama onlarin bize sormus oldugu sorular çok ilginçti. Hiç aklimiza gelmeyen sorular da geldi elimizden geldigince onlarin almak istedigi cevaplarin hepsini verdik diye düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA