Istanbul'da Faciadan Dönülen Anlar Kamerada Açiklamasi Balkon Bir Anda Çöktü, Vatandaslar Dakikalarla Kurtuldu

Kagithane’de sabah saatlerinde vatandaslarin yürüdügü sokaga bir binanin 3. katindaki balkon büyük bir gürültüyle çöktü. Balkonun çökme ani kameralara anbean yansirken, vatandaslar paramparça olan balkonun altindan kalmaktan dakikalarla kurtuldu. Evde yasayan Emrah A., “Uyandigimda balkonun asagiya çöktügünü gördüm” dedi.

Istanbul'da Faciadan Dönülen Anlar Kamerada Açiklamasi Balkon Bir Anda Çöktü, Vatandaslar Dakikalarla Kurtuldu
Olay, saat 09.00 siralarinda Kagithane Tasatpasa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde vatandaslar sokakta yürüdügü esnada bir binanin 3. katindaki balkon büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sonucu paramparça olan balkondan olusan molozlar sokagi kaplarken, vatandaslar ise dakikalarla kurtuldu. O esnada çöp atan bir kisi ise neye ugradigini sasirdi. Çökme aninin kameralara anbean yansidigi olayda gürültüyü duyanlar polis ve belediye ekiplerine ihbarda bulundu.

“Uyandigimda balkonun asagiya çöktügünü gördüm”

Ihbar üzerine gelen belediye ekipleri, sokagi bariyerlerle kapatarak önlem alirken evde de bir süre inceleme yapti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaslar büyük panik yasadi. Olay esnasinda evde olan Emrah A., “Ben evde yatiyordum, sese uyandim. Herhangi bir sarsinti olmadi. Uyandigimda balkonun asagiya çöktügünü gördüm. Baktigimda bütün taslari asagida gördüm. Alti bostu, o yüzden yaralanan olmadi. Kenarinda bir açilma oldugu için balkonun çöktügünü düsünüyorum. Olayin ardindan ekipler gelerek kontrollerini tamamladi” dedi.

Kaynak: İHA