Is Bankasi'ndan Yapay Zekâ Girisimlerine Yatirim

Is Bankasi bünyesinde kurulan 100. Yil Girisim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikasi simdiye kadar 23 yapay zekâ girisimine yatirim yapma karari aldi.

Is Bankasi'ndan Yapay Zekâ Girisimlerine Yatirim


Gelisen teknolojilerle birlikte yapay zekâ uygulamalari tüm dünyada, saglik, egitim, ulasim, finans, tarim gibi pek çok sektörde gittikçe daha fazla kullanilir hale geldi. Beraberinde getirdigi köklü degisikliklerle ‘yeni bir çag’in baslangici olarak degerlendirilen, kurumlar ve sirketler açisindan verimliligi artirma, karar alma süreçlerini optimize etme ve yeni olanaklar olusturma potansiyeli tasiyan yapay zekâ teknolojileri, girisimcilik ekosisteminin de vazgeçilmez bir parçasi haline geldi.

Teknoloji alaninda önemli yatirimlar yapan ve girisimcilik ekosistemini tamamlayici olarak gören Is Bankasi Grubu’nun hayata geçirdigi 100. Yil Girisim Sermayesi, yine banka bünyesinde faaliyet gösteren Yapay Zekâ Fabrikasi Programi kapsaminda 2023 yilinda 23 girisime yönelik yatirim karari aldi.

Yapay Zekâ Fabrikasi’na kabul alan girisimler, kohort olarak adlandirilan jüri degerlendirmelerinde yaptiklari sunumlar ve seçim komitesi degerlendirmesi dogrultusunda seçildi ve 100. Yil Girisim Sermayesi vasitasiyla 100 bin dolar yatirim almaya hak kazandi.

Yenilikçi fikir, güçlü is modeli, insan odaklilik, sürdürülebilirlik ve etik degerler

Türkiye Is Bankasi Yeni Nesil Girisimcilik Baskani Baris Karakullukçu, yenilikçi fikirleriyle dünyayi sekillendirme potansiyeline sahip girisimlerde aradiklari temel özelliklerin yenilikçi fikir, güçlü is modeli, iyi bir ekip ve büyüme potansiyeli oldugunu söyledi.

Ayrica insani ve sürdürülebilirligi odagina alan bir yaklasimi ve etik degerlere sahip olmayi da çok önemsediklerini vurgulayan Karakullukçu, Yapay Zekâ Fabrikasi Programi’nda yapay zekâyi etkin olarak kullanan, seçtikleri alanda kendi teknolojilerini gelistiren ve en önemlisi de bu teknolojilerle var olan önemli bir probleme çözüm bulan girisimleri desteklediklerini söyledi.



Fabrikada girisimlere terzi usulü destek

Yenilikçilik, sürdürülebilirlik, etik ve sorumlu bankacilik degerleriyle uyumlu sekilde, yapay zekâ alanindaki gelistirme projeleri ve yatirimlari araciligiyla inovasyonun lideri olmayi hedeflediklerini belirten Karakullukçu, bu süreçte topluma ve çevreye duyarli bir yaklasim benimseyerek katma deger olusturmayi amaçladiklarini ifade etti.

Baris Karakullukçu, “Bu sayede ülkemizde nitelikli is gücünün ve refah seviyesinin artmasina da katkida bulunacagiz. Yapay Zekâ Fabrikasi Programi’nda girisimlere terzi usulü, tam olarak hangi noktada ihtiyaci varsa o noktada destek sunuyoruz. Finansal kaynak açisindan olabildigi gibi teknolojik altyapi, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlik veya yurt disinda büyüme stratejilerine yönelik farkli alanlarda ihtiyaçlari olabiliyor. Biz de ihtiyaçlar paralelinde çalismalarimizi 360 derecelik bir yaklasimla uçtan uca olacak bir biçimde sürdürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA