Iki Gözünde Görme Kaybi Yasayan Yasli Kadin Tekrardan Sagligina Kavustu

Denizli’de yasayan 95 yasindaki kadin gözündeki katarakt nedeniyle bir süredir görme kaybi yasiyordu. Yasli kadin, basarili operasyonun ardindan tekrardan görme yetenegini kazanmasiyla kendi islerini rahatlikla yapabildigini ifade etti.

Iki Gözünde Görme Kaybi Yasayan Yasli Kadin Tekrardan Sagligina Kavustu


Denizli’nin Buldan ilçesinde yasayan 95 yasindaki Ümmühan Köroglu, bir süredir iki gözünde görme engeli yasiyordu. Buldan Gögüs Hastaliklari Hastanesi bulunan Göz Doktoru Tunahan Akyol’a giderek muayene olan kadinin iki gözünde nigra katarakt, yaslilarda sik rastlanilan pex sendromu ve zonül zafiyeti rahatsizliklarinin oldugu belirlendi. Yapilan tetkiklerin ardindan ameliyata alinan 95 yasindaki Köroglu, tekrardan görme kabiliyeti kazandi. Görme engeli nedeniyle kisisel islerini yapmakta dahi zorlandigini ifade eden Köroglu, “Artik rahatça görebiliyorum. Televizyon izleyebiliyorum. Yemeklerimi kendim pisirip yiyebiliyorum. Yürüyüslerimde görmedigimden dolayi büyük sikinti çekiyordum. Önceden kendi islerimi yapamiyordum. Görebilmek çok güzel, karanliktan kurtuldum. Beni sagligima kavusturan Doktor Tunahan Akyol’a ve ameliyat ekibine çok tesekkür ediyorum. Allah hepsinden razi olsun” dedi.



“Tamamen görme kaybi yasiyordu, artik rahatça görebiliyor”

Ümmühan Köroglu’nun yapilan ilk muayenesinde her iki gözde nigra katarak, pex sendromu ve zonül zaafiyeti oldugunu ifade eden Göz Doktoru Tunahan Akyol “Ümmühan teyzemiz, tamamen görme kaybi yasamaktaydi. Cerrahi ekibimizin yardimlariyla çok basarili bir katarak cerrahisi, fakoemülsifikasyon, göz içi mercek, intraokuler lens implantasyonu geçirdi. Birinci hafta yaptigimiz kontrolünde artik rahatça görebildigini, kendi islerini yapabildigini söyledi.

Bizde çok sevindik. Ümmühan teyzemize saglikli uzun yillar temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA