Geleneksel Sanatlar Ukraynali Çocuklara Tanitildi

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Mugla Kötekli Gençlik Merkezi’ne bagli Genç Ofis’te Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen 40 çocuga geleneksel Ebru Sanatinin tanitimi gerçeklesti.

Geleneksel Sanatlar Ukraynali Çocuklara Tanitildi


Yüzyillardan beri farkli bölge ve kültürlerin birikimiyle olgunlasarak günümüze kadar gelmis olan geleneksel sanatlar, üstün teknik ve estetik niteliklerinin yani sira, özgün ebru teknikleriyle çocuklari etkiledi. Kültürlerarasi bir etkilesim yasandigi atölye çalismasinda geleneksel sanatlarin hem bilgilendirmesi hem de uygulamali olarak ögrencilere yaptirildi.

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürü Musa Kazim Açikbas” Bugün burada Ukraynali çocuklarimizla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Egitmenlerimiz ve Gençlik Liderlerimiz Hem Genç Ofisi tanittilar, hem de burada geleneksel sanatlarimizdan bir ebru sanati atölyesi olusturdular. Burada gördügümüz kadariyla çocuklarin hayatlarinda ilk defa bu sanatla tanismalari ve gözlerindeki heyecani görmek bizleri mutlu etti. Emegi geçen egitmenlerimize ve liderlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA