Ezan Sesinden Etkilendi, Müslüman Oldu

Nevsehir’de ezan sesinden etkilenen Portekiz uyruklu Brezilya vatandasi Carla Martoni Mendes düzenlenen ’Ihtida Merasimi’ ile Müslüman oldu.

Ezan Sesinden Etkilendi, Müslüman Oldu
Carla Martoni Mendes, tarihi ve turistik mekânlari gezmek için geldigi Istanbul’da camileri gezdigini, orada ezan seslerini duydugunu ve etkilendigini söyledi.

Ardindan Nevsehir’e geldigini, burada da ayni sekilde ezanlari ve selalari duydugunu, özellikle Müslümanlarin inançlarini arastirdigini, bunlardan çok etkilendigini söyledi.

Müslüman olmak istedigini belirterek Nevsehir Il Müftülügüne müracaat edin Portekiz uyruklu Brezilya vatandasi Carla Martoni Mendes için Ihtida Merasimi düzenlendi.

Merasimde, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Il Müftü Vekili Selami Kurt tarafindan Islam’in temel inanç ve ibadet esaslari ile ilgili bilgiler verildi.

Ardindan Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman olan Carla Martoni Mendes "Meryem" ismini almak istedigini söyledi.

Carla Martoni Mendes’in, Müslüman olunca çok sevinçli ve çok mutlu olmasi, Kur’an-i Kerimi alinca defalarca öpmesi ve bagrina basmasi merasimde duygu dolu anlarin yasanmasi adina çok güzel bir tablo olusturdu.

Merasim sonunda Il Müftü Vekili Selami Kurt, Müslüman olan Carla Martoni Mendes’i tebrik ederek, Ihtida Belgesini takdim etti. Mendes’e Diyanet Isleri Baskanliginin hazirlamis oldugu Ispanyolca, Kur’an-i Kerim Meali ile Portekizce ’Inancim, Peygamberim’ adli kitaplar ve yine Portekizce hazirlanan brosürler hediye edildi.
Kaynak: İHA