Erdek Kastri Mülkiyet Sorunu Çözülüyor

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Erdek Ilçesi’nin Kastri Mevkii’ndeki yaklasik 2 milyon metrekarelik alanda vatandasin imar sorununu çözüyor. Subat ayi içerisinde vatandaslar 20 yildir bekledikleri tapularina kavusacak.

Erdek Kastri Mülkiyet Sorunu Çözülüyor
Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Erdek Ilçesi’nin Kastri Mevkii’ndeki 20 yildir çözülmeyi bekleyen imar problemini çözüyor. Yaklasik 2 milyon metrekarelik ve bin parsellik bölgede binlerce tapuyu ilgilendiren mülkiyet sorunu için aylardir sürdürülen çalismalar neticeleniyor. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, basta Erdek Kaymakami Abdullah Atakan Atasoy olmak üzere tüm paydaslarla uzun bir süredir çalistiklarini, sonunda Erdek halkinin yüzünü güldürecek sonuca ulasacaklarini açikladi.

Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan, “Bölgede binin üzerinde parsel var. Hissedarlari da düsünürsek binlerce tapu ediyor. Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak fedakârliklarda bulunduk. Ekstra hiçbir talepte bulunmadik, konunun sadece çözüm tarafinda olduk.” dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Yücel Yilmaz’a siklikla tapularin ne zaman verilecegi hakkinda sorular geldigini söyleyen Dr. Küçükkaptan, “Tapu Müdürlügümüz ile sik sik görüsüyoruz. Süreç tamamlanmak üzere. Tapu Müdürlügü, herhangi bir sorun ile karsilasmazsa tapu tescil islemlerini gerçeklestirip Subat ayi içerisinde ile ilçe belediyesine teslim edecek. Vatandaslarimiz da ilçe belediyesinden hizli bir sekilde tapularini alacak. Yillardir kanayan bir yarayi daha çözdügü için Baskanimiz Yücel Yilmaz’a tesekkür ederim.” dedi.

Kaynak: İHA