Baskan Uzunlar, Karin En Yogun Vurdugu Sehirde Son Durumu Açikladi

Tekirdag’da yogun kar yagisi sonrasi Süleymanpasa Belediyesi ekipleri kar mesaisini sürdürürken, gazetecilerle bir araya gelen Baskan Uzunlar, çalismalari dakika dakika takip ettiklerini bildirdi. Ayrica Tekirdag Büyüksehir Belediyesi sorumluluk bölgelerindeki 10 mahallenin yolunun kar yagisi nedeniyle kapali oldugu ögrenildi.

Baskan Uzunlar, Karin En Yogun Vurdugu Sehirde Son Durumu Açikladi
Tekirdag merkez Süleymanpasa ilçesi son yillarin en yogun kar yagisini aldi. Kar yagisina kimi vatandaslar sevinirken, kar bazi sorunlari da beraberinde getirdi. Kar yagisina karsi Süleymanpasa Belediyesi ekipleri sahadaki görev yerlerini alarak vatandaslarin magdur olmamasi için çalismalarini sürdürüyor.

Süleymanpasa Belediye Baskani Hüseyin Uzunlar da 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nde bulustugu gazetecilerin sorularini cevapladi.

“Birçok yere gidilmemis”

Süleymanpasa Belediye Baskani Hüseyin Uzun yaptigi açiklamada, “Biz bu kadar kar beklemiyorduk. Dün aksam saatlerinde hava daha sakindi. Ama kar yagisi devam etti. WhatsApp grubumuz var. Dakika dakika takip ediyoruz. Hangi sokaktan sikayet gelmis, nerede bir sikinti var. 2 defa 3 defa girdigimiz yerler var. Köylerden sikayetler var. Köylerdeki ana caddeler Tekirdag Büyüksehir Belediyesine ait. Ama bu saate kadar birçok yere gidilmemis” dedi.

Baskan Uzunlar açiklamasinin devaminda, 2 köyün cenazesi oldugunu ve yollarin açilmasi konusunda ihbarda bulunduklarini, ama Tekirdag Büyüksehir Belediyesi tarafindan ana yollar açilamayinca köye gidilemedigini ifade ederek, "Insallah üstesinden gelecegiz. Yavas yavas bitiyor. Aksam çalisan ekibi de tekrardan sahaya çagirdik, ekiplerimiz sahada çalismalarini sürdürüyor. Elimizdeki imkanlarla mücadelemize devam ediyoruz" diye konustu.

Ayrica kentte kar yagisi etkisini kaybederken, Tekirdag Büyüksehir Belediyesi sorumluluk bölgelerindeki 10 mahallenin yolunun kapali oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA