Baskan Alan, 'Basari Çitamizi Sürekli Yukariya Tasiyacagiz'

2024 yili içerisinde, basta istihdam olmak üzere, ihracati artirmak için seferber olacaklarini belirten Elazig Ticaret ve Sanayi Odasi (Elazig TSO) Baskani Idris Alan, “Bu konuda 4 ilkemiz ve hedefimiz var. Bunlar yatirim, istihdam, üretim ve ihracat. Kim ne derse desin, kim sehrin semalarina ne kadar negatif duygular saçarsa saçsin, basari çitamizi sürekli yukariya tasiyacagiz” dedi.

Baskan Alan, 'Basari Çitamizi Sürekli Yukariya Tasiyacagiz'
Elazig TSO Baskani Idris Alan, göreve gelmesinin ardindan geçen bir yil süre içerisinde hizmette birinci yilinda hayata geçirdikleri projelerini kamuoyuyla paylasti. Ticaret Odasi Murat Zorluoglu Konferans Salonunda gerçeklestirilen Hizmette 1. Yil Toplantisi’na, Elazig TSO Meclis Baskani Sedat Karatas, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komite üyeleri, kadin ve genç girisimciler kurulu baskan ve üyeleri katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Meclis Baskani Sedat Karatas, “Sehrin öncü gücü gördügümüz, sehrin lokomotifi gördügümüz ve sehrin ekonomik ve sosyal hayatinin en önemli aktörü gördügümüz Elazig TSO yönetiminde hep birlikte gösterdiniz cesur ve kararli durusla, bu sehir için atilmasi gereken adimlari attik. Sehrimizin gelisimi noktasinda sizlerden ve paydaslarimizdan aldigimiz güçle, birlik ve beraberlik içerisinde yol yürüdük. Zorluklarin ve imkansizlarin durduramadigi güçlü ve heyecanli bir ekiple çalisiyoruz” dedi.

Bir yil önce, kendilerine güvenen, inanan ve ‘birlikte basaracagiz’ ilkesine dört elle sarilan yol arkadaslari ile çiktiklari yolda birçok hizmete imza attiklarini dile getiren Elazig TSO Baskani Idris Alan, “ 1884 yilinda ülkemizde besinci olarak kurulan ve bugün 8 bini askin üyesiyle köklü bir kurumun çatisi altinda ayni hedefe kosmanin gururunu yasiyoruz. Biz bilir ve inaniriz ki, akip giden hayat kadar, görevler de geçicidir, fanidir ve bir gün son bulacaktir. Bizler makamlardan güç alan, makamlarin gölgesinde öne çikanlardan olmadik, olmayacagiz. Biz makamlara deger ve anlam katan, gerçeklestirdigimiz hizmetlerle makamlari daha güçlü ve etkin kilip yücelten bir anlayisin mensuplariyiz. Asil olan, bulundugunuz görevde iz birakmak, eser birakmak ve bunu sehir tarihine altin harflerle yazdirmaktir. Benim bu görevde tek amacim ve hedefim, görev sürem içerisinde sehrin kalkinmasinda siçrama tahtasi olacak etkili ve öncü adimlari atmaktir. Bizler için, ‘Allah razi olsun, bu hizmet Idris Baskan’in eseri’ cümlesinden daha büyük bir paye, daha büyük bir onur ve gurur olamaz” diye konustu.

Görevde birinci yillarini basi dik, alni ak tamamladiklarini aktaran Baskan Alan, “Elazig’in kalkinmasi ve gelismesi amaciyla bir yil içinde çalmadigimiz kapi, ziyaret etmedigimiz üst düzey bürokrat kalmadi. Elazig’da, üyelerimizden gelen problemleri aldik ve çözümleri için yetkililere ilettik. Iletmekle de kalmadik, siki takipçisi olduk. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu’na sorunlarimizi aktardik. Ilgili bakanlarimiza, ekonomi ile ilgili kurumlarin en üst yöneticilerine taleplerimizi ilettik. Etkili ifade tarzimiz ve sorunla birlikte çözümü de teklif etmemiz, kisa sürede birçok problemin çözümünü getirdik” seklinde konustu.

Elazig’i bir bütün olarak gördüklerini ve her alanda kalkinmasinin adimlarini attiklarini vurgulayan Alan, “Elazig OSB’deki üretimin artmasi yaninda, yeni Karma OSB’lerin kurulmasi yönünde geçmiste attigimiz güçlü adimlar, semeresini verdi. Kovancilar, Palu ve Karakoçan ilçelerimize hitap edecek ve yaklasik 5 bin kisilik istihdami getirecek, Karma OSB için artik, gün sayiyoruz. Bölgede hayata geçecek Karma OSB demek, bu ilçelerimizdeki yastik alti ya da daha çok emlak piyasasina yatirilan paralarin, yatirima dönmesi demek. Kovancilar’da 11 kuyumcu esnafimizin olmasi, bölgenin yatirim gücünü ve potansiyelini ortaya koymasi açisindan önemli bir gösterge. 6. bölge tesviklerinden faydalanarak, ilçelerinde yatirim yapmak isteyen gurbetçi hemserilerimizin bu konudaki ilgi ve heyecanlarini görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler, önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika’da bulunan is insani hemserilerimizi ziyaret etmeyi planlarken, bazi hemserilerimiz daha atak davrandi. Geçtigimiz hafta Almanya’dan gelen is insanlarimizin OSB ile ilgili bilgiler almasi ve yatirim konusunda talepkar olmalari, bizleri mutlu etti. Bizler de Elazig TSO olarak, sehrin yöneticileriyle önümüzdeki günlerde, Karma OSB ve 6. bölge tesviklerinin avantajlarini anlatmak için, gurbetçi hemserilerimizi ziyaret edecegiz” ifadelerini kullandi.

2023 yilinda birçok olumsuzluklari ülke olarak hep birlikte yasadiklarini ve bundan en çok etkilenen kesimin de ekonomi ve yatirimcilar olduguna vurgu yapan Baskan Alan, “Depremlerin olumsuz etkileriyle, bir dönem duraksayan ekonomimiz, yerinde ve zamaninda alinan kararlarla krizleri atlatmayi basardi. Evet, biraz tökezledik. Evet, biraz duraksadik. Ama pes etmeyip umutlarimizi hep dem diri tuttuk. 2022’nin olumsuzluklarini, 2023 yilinda olumluya çevirmek için, azmettik, gayret ettik ve çok sükür basardik. 2024 yili içerinde, basta istihdam olmak üzere, ihracatimizi artirmak için, birlikte seferber olacagiz. Bu konuda 4 ilkemiz ve hedefimiz var; yatirim, istihdam, üretim ve ihracat. Kim ne derse desin, kim sehrin semalarina ne kadar negatif duygular saçarsa saçsin, basari çitamizi sürekli yukariya tasiyacagiz. Zira biliyoruz ki, hedefi belli, rotasi belli, kendisini sürekli gelistiren is dünyamizin yolu da bahti da açiktir. Sizler gibi, sehrin potansiyeline inanan, büyük ve güçlü Elazig idealine gönül veren, vizyoner, çaliskan, millet ve memleket sevdalisi is insanlarimiz oldugu sürece, bu sehir aciz de kalmayacaktir, sahipsiz de kalmayacaktir. Sehrin sahibi de gücü de biziz, sehrin sahibi sizlersiniz. Elazig’i gelecege tasiyacak ruh burada. Elazig’i üretimde öncü ve lider yapacak kadro burada. Sadece ekonomi ve üretimde degil, depremlerde oldugu gibi, mazlum ve magdurlara yardim elini uzatan merhamet elçileri burada” dedi.

Konusmalarin ardindan Elazig TSO bünyesinde bulunan 14 sektörde faaliyet gösteren Meslek Komite Üyelerine bir yil içerinde gösterdikleri çalismalardan dolayi plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA