AK Parti Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Belen Açiklamasi 'Keçiören'de 13 Dayanisma Platformu Kuracagiz'

AK Parti Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Özcan Belen, seçilmesi halinde pandemi sonrasinda Avrupa ülkelerinde oldugu gibi Keçiören ilçesinde de dayanisma platformu kuracaklarini açikladi.

AK Parti Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Belen Açiklamasi 'Keçiören'de 13 Dayanisma Platformu Kuracagiz'
31 Mart 2024 tarihinde gerçeklesecek yerel seçimlere yönelik çalismalara devam ediliyor. Bu kapsamda AK Parti’den Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Özcan Belen, projelerini IHA’ya anlatti. Uzun yillardir Ankara’da mimar olarak çalisan Özcan Belen, Keçiören için ortak dayanisma platformu kuracaklarini ve Keçiörenlileri bu sisteme katacaklarini açikladi.

Keçiören’de Yozgatli, Çorumlu, Çankirili ve Kirsehirli hemsehri dernek ve federasyonlarin oldugunu, bunlari ziyaret ettigini de ifade eden Belen, Keçiören’de hayata geçirecekleri ortak dayanisma platformlariyla Keçiörenliler arasindaki birlikteligi ileri bir seviyeye tasiyacaklarini vurguladi. Belen, Keçiören için 13 ortak dayanisma platformu ve 14 mobil uygulama açikladi.

Tüm ortak dayanisma platformlarinin belediye destekli olacagini vurgulayan Belen’in açikladigi platformlar içinde Keçiören Ortak Enerji Dayanisma Platformu oldukça dikkat çekiyor. Belen, “Keçiören’de rüzgar enerjisi, günes enerjisi ve diger sürdürülebilir enerji projelerini hayata geçirecegiz ve projelere Keçiörenliler yatirim yapabilecek. Bu yatirim, ortak olan Keçiörenlilere ikinci bir gelir saglayacak” ifadelerini kullandi.

Özcan Belen’in açikladigi ikinci ortak dayanisma platformu ise Keçiören Gayrimenkul Yatirim Ortakligi ve Dayanisma Platformu oldu. Belen yaptigi açiklamada, “Bu platform, belediye liderliginde gayrimenkul yatirim ortakligi modelleri olusturmayi ve bunlari kooperatif modellerine dönüstürmeyi amaçlamaktadir. Kentsel degisimlere öncülük eden bir yaklasim benimseyerek, Türkiye ve Avrupa’dan fon ve SPK onayli gayrimenkul sertifikalarini ihraç etmeyi planlamaktadir. Keçiören’i güvenilir, çekici ve sürdürülebilir bir ilçe haline getirmeyi hedefleyen bu platform, yatirimcilara gelecege yönelik avantajlar sunmayi amaçlamaktadir” dedi.

Keçiören Belediyesi destekli toplumsal dayanisma online uygulamalarinda olacagini vurgulayan Belen, “Keçiören Beceri Paylasim uygulamasi, insanlarin becerilerini paylastigi bir çevrim içi ögrenme platformudur. Bu platformda, genis bir konu yelpazesinde çesitli online derslere erisim saglanabilir. Keçiören beceri paylasimda kullanicilar, is, teknoloji ve daha birçok alanda uzmanlasmis egitmenlerden ögrenme firsati bulabilirler. Platform, interaktif dersler, proje tabanli ögrenme ve topluluk etkilesimi gibi özelliklerle öne çikar, böylece kullanicilar birbirleriyle deneyimlerini paylasabilir ve birbirlerine ilham verebilirler. Keçiören Beceri Paylasim, kisisel ve profesyonel gelisim için genis bir ögrenme kaynagi sunarak online egitimin popüler bir örnegini temsil eder” ifadelerine yer verdi.

Belen, Keçiören’de giysi bankalarina bagislanan kiyafetleri, online uygulamalarla ihtiyaç sahiplerine ulastiran uygulamanin olacagini belirtti.

Vaatlerinin birinin de Keçiören’de “psikolojik destegim” uygulamasinin olacagini açiklayan Belen, “Yerel yönetimlerin görevlendirdigi, halka psikolojik destek ve yardimlasma saglamak amaciyla kullanilan bir çevrimiçi platformu temsil eder. Bu uygulama, Keçiören sakinlerine yönelik psikolojik destek hizmetleri sunmayi amaçlar. Kullanicilar, uygulama üzerinden psikolojik destek alabilir, online etkilesimlerle danismanlik hizmetlerine erisebilir ve duygusal ihtiyaçlarini karsilayacak kaynaklara ulasabilirler. ‘Keçiören Psikolojik Destegim’ uygulamasi, yerel düzeyde toplumun zihinsel sagligini desteklemeyi ve bu alanda farkindaligi artirmayi hedefleyerek modern bir yaklasimi yansitmaktadir” dedi.

Keçiören’de engellilere yönelik ‘Keçiören Gözlerim Ol’ uygulamasini hayata geçireceklerini açiklayan Belen, “Görme engellilere yardim etmek isteyen gönüllülerin, görme engelli bireylerle baglanti kurmasini saglayan özel bir uygulamayi temsil eder. Bu uygulama, görme engelli bireylerin günlük yasamlarinda karsilastiklari zorluklari asabilmeleri ve dis dünya ile etkilesimde bulunabilmeleri için gönüllülerin destek saglamasina olanak tanir. Gönüllüler, uygulama üzerinden görme engelli bireylerin ihtiyaçlarina yanit verebilir, rehberlik edebilir ve onlara yardimci olabilirler. "Keçiören Gözlerim Ol" uygulamasi, teknolojinin yardimiyla topluluk dayanismasini artirarak görme engelli bireylerin yasam kalitesini yükseltmeyi amaçlar” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA