69 Yasinda Lise Diplomasi Almisti Hayatini Kaybetti

Kahramanmaras’in Ekinözü ilçesinde 69 yasinda lise diplomasini alip okumanin yasinin olmadigini söyleyen Abdurrahman Koyun, 10 yil sonra hayatini kaybetti.

69 Yasinda Lise Diplomasi Almisti Hayatini Kaybetti
Ekinözü Ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yasayan Koyun, 2008 yilinda açik ögretim lisesine basladi.

4 yil boyunca açik ögretim lisesine devam eden Abdurrahman Koyun, 69 yasinda liseyi tamamlayarak, diplomaya almaya hak kazandi.

10 yil önce Ihlas Haber Ajansi’na açiklamada bulunan Koyun, "Ömrüm oldugu müddetçe üniversiteye de gitmek için çaba harcayacagim ve basarili olacagima da inaniyorum. Bizim çocukluk dönemimizde bulundugumuz yerde okul yoktu. Benim yasimdaki köylülerim ve arkadaslarimin tamami okuma yazma bilmiyor. Ben ise okuma yazma ögrenmek ve diploma alabilmek için açik ilkögretim okuluna kaydimi yaptirdim. 64 yasimda ilkögretim okulu mezunu oldum. Daha sonra ise açik liseye kaydoldum. Açik liseyi tesekkür belgesi ile tamamladim ve diplomami aldim. Bundan sonra benim amir-memur olacak ve kariyer yapacak halim yok. Ancak, okumanin yasi olmadigini göstererek, okuma yazma bilmeyenlere örnek teskil edecegimden dolayi çok mutluyum. Insallah hedeflerime bir bir ulasacagim. Insan azmederse her seyi basarir derler. Demek ki azim ile hareket ettikten sonra 69 yasindan sonra da insan diploma alabiliyormus. Simdi ise 1 yil dinlendikten sonra üniversite kayit yaptiracagim ve insallah üniversiteyi de bitirecegim" seklinde konusmustu.

Hayatinin son dönemlerinde okumayi ve okutmayi önemseyen Koyun, 6 Subat depremlerini karisi ile köyündeki evinde yakalanisti.

Depremde yasadigi ev hasar alan Koyun, son yillarda mücadele ettigi koah hastaligina yenik düstü.

Çesitli hastanelerde tedavi altina alinan ve son günlerini evinde geçiren Abdurrahman Koyun, aldigi lise diplomasindan 10 yil sonra 79 yasinda hayatini kaybetti.

Ekinözü Kircausagi camiinde kilinan namazin ardindan mahalle mezarligina defnedildi.

Koyun’un cenaze törenine yüzlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA