Yunusemre'de Çölyak Hastalari Için Anlamli Proje

Yunusemre Belediyesi, Çölyak ve Organik Beslenme Dernegi ile birlikte çölyak hastalari basta olmak üzere otizm ve down sendromlu bireylerin sosyallesebilecegi proje için kollari sivadi.

Yunusemre'de Çölyak Hastalari Için Anlamli Proje
Yunusemre Belediyesi Eylül ayi Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Mehmet Çerçi baskanliginda gerçeklestirildi.

Yunus Emre Millet Çarsisi Etkinlik Salonu’nda yapilan toplantida 30 madde görüsüldü. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Dernegi ile birlikte hayata geçirilecek projeye iliskin Belediye Baskani Çerçi’ye protokol yapma yetkisi verilmesi de görüsüldü. Fen Isleri Müdürü Fuat Balci projeye iliskin bilgi verirken, Dernek Baskani Halim Sivecan da söz alarak çalismanin kendileri için önemini anlatti. Sivecan, “Çölyak ve Organik Beslenme Dernegi olarak pek çok kez birlikte çalistik. Hepinizin destegini gördük. Bu anlamda minnettariz. Bildiginiz gibi çocuklarimizin disarida bir seyler yeme gibi bir sansi yok. Bu anlamda sosyallesmek için bir alana ihtiyaçlari var. Yapilacak proje ile belirlenen yerde bir sosyallesme alani olusturacagiz. Burada glütensiz ürünler olacak. Glütensiz beslenme otizm ve down sendromlu çocuklarimiz için de önemli. Bunun için ortak bir projeye imza atmak istiyoruz” diye konustu.

Projeyi önemsediklerini kaydeden Baskan Çerçi, maddeyi meclisin onayina sundu. Madde oy birligi ile kabul edildi. Toplanti sonrasi gündemi degerlendiren Belediye Baskani Çerçi, Avrupa Sampiyonu olarak Türkiye’yi gururlandiran A Milli Kadin Voleybol Takimi’ni kutladi.

Ekim Ayi Meclis Toplantisi’nin 3 Ekim Sali günü saat 18.00’de yapilmasi kararlastirildi.
Kaynak: İHA