'World Food Istanbul 2023' Fuari Basladi

Türkiye’nin uluslararasi gida ve içecek alanindaki en büyük fuari “World Food Istanbul 2023” basladi.

Uluslararasi yiyecek ve içecek fuarinda Rusya Ihracat Merkezi (REC) tarafindan "Made in Russia" markali Rus ulusal ürünleri de sergileniyor. Fuarda toplam 30 Rus et, süt ürünleri, yag, havyar ve hazir gida üreticisinin yani sira içecek, sekerleme, gida bilesenleri, deterjan ve temizlik ürünleri üreticileri de ürünlerini Made in Russia markasi altinda begeniye sunuyor. Sergi, bu yilin en büyük ulusal sergilerinden biri oldu. Ürünler, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nin 1A, 1, 7 nolu stantlarinda 600 metrekareden büyük bir alanda sergileniyor. Made in Russia standinda ise sadece dogal katki maddelerinin eklenmesiyle yüksek kaliteli sütten yapilmis dogal peynirler, üretim teknolojisi sarimsak ve baharatlarin yararli özelliklerinin tuz kristallerine emilmesine dayanan Adige tuzu dahil olmak üzere çesitli gida maddeleri sunuluyor.

Yüksek kaliteli soyulmus patateslerden kurutma, isil islem ve çesitli katki maddeleri yardimi ile üretilen patates gevregi üreticileri de ürünlerini sergileniyor. Ziyaretçiler ayrica Altay ve Dogu Sibirya’nin essiz ikliminde yetisen çevre dostu hammaddelerden üretilmis bitki çaylarini, aromali çaylari, kuru içecek konsantreleri ve daha fazlasi olmak üzere dogal saglik ürünlerini de görme firsati yakalayacak.

Fuarda ayrica benzersiz bir patentli teknoloji kullanilarak üretilen Rus bitkisel proteinleri ürünleri sergileniyor.

Rus mutfaginin sembolü ve Rusya’nin “siyah altini” olan havyar, Rus ulusal sergisinde özel bir yer tutuyor. Rusya’nin en eski balik çiftliklerinden biri de Made in Russia standindaki yerini aldi. Havyar ekolojik olarak temiz bir bölgede üretiliyor. Baligin ideal sartlarda büyümesi ve yumurtlamasi ise ürünün kalitesini dogrudan etkiliyor. Rus üreticinin bu leziz ürünü, Uluslararasi Uzay Istasyonu’nda (UUI) çalisan astronotlarin diyetlerinde de yer aliyor.
Kaynak: İHA