Uluslararasi Zurnazen Festivali Milas'ta Basladi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 8’incisi düzenlenen Uluslararasi Zurnazen Festivali Milas’ta vatandaslarin yogun ilgisiyle basladi.

Uluslararasi Zurnazen Festivali Milas'ta Basladi
Dünya’da bir ilk olan Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil sekizincisi düzenlenen Zurnazen Festivali Milas ilçesinde vatandaslarla bulustu. Ilk günü Mentese ilçesinde yagmur nedeni ile iptal edilen ikinci günü Milas’ta düzenlenen festivale katilan vatandaslar Zurna sanatçilari ve konuk sanatçi Oguz Aksaç ile unutulmaz bir gece yasadi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Zurnazen Festivali’nin ikinci günü Milas Atapark’ta yapildi. Sanat yönetmenligini Eray Inal’in yaptigi Zurnazen Festivali’nde Bulgaristan’dan Samir Kurtov, Yunanistan’dan Arestidis Dramalis, Azerbaycan’dan Fagan Alasgarov, Türkiye’den Ömer Altuntas, Bugra Kutbay, Ozan Girgin, Veysel Girgin, Yunus Emre, Hasan Çakan, Aykut Girgin, Memik Avci, Emrah Girgin, Tibet Var, Dursun Girgin, Eyüp Girgin sahne aldi. Konuk sanatçi olarak Türk Halk Müzigi sanatçisi Oguz Aksaç da Milas’ta vatandaslarla bulustu. Festivalin Milas ayagina Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Cumhur Çoban, Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat ve çok sayida vatandas katildi.

8.Uluslararasi Zurnazen Festivali’ne katilan konuk sanatçi Oguz Aksaç, Türkiye’de festival anlaminda çok fazla etkinlik yapildigini, tüm dünyanin ortak enstrümanlarindan biri olan Zurna Festivali’nin bunlarin içinde en özellerinden biri oldugunu söyledi ve Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’e dünyada ve Türkiye’de ilk olan Zurna Festivali için tesekkür etti.

Milas Atapark’ta düzenlenen 8.Uluslararasi Zurnazen Festivali’nde konusan Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat dünyada ve Türkiye’de ilk olan Zurnazen festivali ile kültürel degerleri yasatan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’e ve festivale yogun ilgi gösteren Milasli vatandaslara tesekkür etti.

Sanatin birlestirici gücüyle tüm dünyadan sanatçilarin Mugla’da bulustugunu söyleyen Büyüksehir Belediyesi Baskan vekili Cumhur Çoban bu festivalin zurnanin baskenti Milas’a çok yakistigini vurguladi.

Milas’taki Zurnazen Festivali sanatçilarina çiçek verilmesinden sonra tüm sanatçilarin Izmir Marsi’ni sahnede çalmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA