Sultangazi'de 12 Bin Ögrenciye Çanta Ve Kirtasiye Seti Hediyesi

Sultangazi Belediyesi, ilçede birinci sinifa baslayan 12 bin ögrenciye, okul çantasi ve kirtasiye malzemeleri yardimi yapti. Yayla Mahallesi’nde bulunan Nadide-Ahmet Tütüncüoglu Ilkokulu’na gelen Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, birinci sinif ögrencilerine çanta ve kirtasiye malzemesi dagitti.

Sultangazi'de 12 Bin Ögrenciye Çanta Ve Kirtasiye Seti Hediyesi
Sultangazi Belediyesi’nin egitime yönelik destekleri bu yil da artarak devam ediyor. Sultangazi Belediyesi, tarafindan 2023-2024 Egitim Ögretim Dönemi’nde okula yeni baslayan ve uyumluluk sürecinde olan 12 bin 1’inci sinif ögrencisine çanta ve kirtasiye seti dagitti.

Ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlayan Sultangazi Belediyesi, ögrencilere çanta ve beslenme çantasi ile birlikte içerisinde abaküs, kalemtras, silgi, 12’li kuru boya kalemi, güzel yazi defteri, çizgili defter, kareli defter, resim defteri, kirmizi kalem, kursun kalem, cetvel ve kalemlik bulunan kirtasiye seti hediye etti.

Çanta ve kirtasiye dagitiminda Nadide - Ahmet Tütüncüoglu Ilkokulu’nda 1. sinifa baslayan ögrencilerin sevinci ve heyecanina ortak olan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Necati Tekbas ve gazeteci Cem Küçük de katildi.

Velilerin yükünü hafifletmeye çalistiklarini belirten Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Okullarimiz açiliyor. Yeni egitim ögretim döneminde herkese basarilar diliyorum. Velilerimize kolayliklar diliyorum. Her egitim döneminde basta kirtasiye olmak üzere birçok ihtiyaci oluyor. Bu sene kirtasiye malzemelerini, çantalarini, kalemliklerini, içerisindeki defterlerini, vesaire onlarin ihtiyaci olabilecek malzemelerini ilçemizdeki okullarda okuyan tüm ilkokul birinci siniflarina veriyoruz. Biz biliyoruz ki bu destek onlar için önemli ama biz buna sadece maddi olarak bakmiyoruz. ‘Evet sunlari verdik’ deyip de sürece öyle bakmiyoruz. Onlara güzel güzel bir dokunus yapmak istiyoruz. Çünkü çocuklarimizi, ilkokul birinci sinifa baslayan çocuklarimizi Sultangazi’de güzel bir sekilde karsilamak için bu gayreti yapiyoruz ve bir taraftan da elbette velilerimizin de yükünü almaya gayret ediyoruz. Daha önceden defter dagitimi da yapmistik” seklinde konustu.



"Ilkokula baslayan her ögrencinin kirtasiye ihtiyaçlari, bundan sonra her yil Sultangazi Belediyesi’nden"

Ilkokula baslayan bütün çocuklarin da kirtasiye malzemeleri, çantalari dahil her seyin Sultangazi Belediyesi tarafindan karsilanacagini ifade eden Baskan Dursun, “Birinci siniflar için bu destegi bir gelenek haline getiriyoruz. Bundan sonra ilkokul birinci sinifa baslayan herkese Sultangazi Belediyesi’nin hediyeleri okul basladiginda masalarinda olacak. Nasil Cumhurbaskanimizin talimatlariyla artik kitaplar okula baslandiginda masadaysa bundan sonra ilkokul 1 yarisina baslayan bütün çocuklarin da kirtasiye malzemeleri, çantalari dahil her seyi Sultangazi Belediyesi tarafindan karsilanmis olacak. Bu sene yaklasik 12 bin ögrencimize bu dagitimi yapmis oluyoruz. Ilkokula baslayan bu kadar ögrencimiz var Sultangazi’de. Dedigim gibi daha önce farkli uygulamalar yapiyorduk. Ama bunlari artik sabit hale getiriyoruz. Her sene birinci siniflar masalarinda kirtasiye malzemeleri ile çantalari da dahil olarak görmüs olacaklar” dedi.

Kaynak: İHA