Selin Vurdugu Mahalleli Diken Üstünde

Samsun’da selin vurdugu mahallede vatandaslar heyelan tehdidi nedeniyle diken üstünde yasiyor.

Selin Vurdugu Mahalleli Diken Üstünde
Samsun’da 2 sitenin yani basinda bulunan 30 metre yüksekligindeki toprak yamaç, her yagmur yagdiginda bina sakinlerini korkutuyor. 3 Eylül’de yasanan sel felaketinde meydana gelen heyelanla birlikte binalarinin bahçeleri ve bodrum katlari sular altina kalan site sakinleri, bu probleme çözüm bulunmasini istiyor.

2023 yilinin en büyük sel felaketini yasayan Samsun’da sehrin büyük bölümünde cadde ve sokaklar sular altinda kaldi. Selden etkilenen Ilkadim ilçesi Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvari üzerindeki binalarda maddi zarar olustu. Bulvar üzerinde bulunan Taslakoglu ve Hüner Sitelerinin hemen yaninda bulunan toprak yamaçta heyelan meydana geldi, dogal selaleler olustu. Binalarin bodrum katlari sular altinda kaldi, site bahçesi tas ve toprakla doldu. Her yagmur yagdiginda ayni sorunla karsilastiklarini ifade eden site sakinleri yetkililere seslendi.

"O selalelerle birlikte toprak ve kayalar geldi"

Hüner Sitesi yöneticisi Seyit Ahmet Çayir, “3 Eylül Pazar günü yasanan çok büyük bir afetti. Yukarida daha önce bazi önlemler alindi fakat onlarin yetersiz oldugu görüldü.

O gün Taslakoglu ve Hüner Sitelerinin arkasinda 4 metrelik 4 tane selale olustu. O selalelerle birlikte toprak ve kayalar akip geldi. Allah korusun o toprak ve kayalar birine gelse yasama sansi yoktu. Öyle bir afetti. Kalkanci Mahallesi’nin tüm trafosu burada. Beslemesi burada. Bu trafonun üzerine çesitli malzemeler geldi. Yaklasik 700 metrelik sokagin tüm sulari buraya geliyor ve burada bir irmak olusuyor. Canan Caddesi bir irmaga dönüyor. Burada sel suyu selaleleri olusuyor. Bu bölgeye acil önlem alinmasini istiyoruz” dedi.



"Bir an önce burasi yapilirsa vatandasin isine yarayacaktir"

Taslakoglu Sitesi yöneticisi Tahir Bayar, “Her taraf toprak ve çamur içerisinde. Mehtap Caddesi üzerine yeni mazgallar yapilmali. Kalkanci’nin üst kismindan gelen su buradaki yamaçta selaleler olusturuyor. Bizim Ihlamur Bulvari üzerine yeni mazgallar konulmali. Su geldigi zaman tramvay hattina kadar iniyor. Buradaki probleme bir an önce çözüm bulunmali” diye konustu.



"Yukaridaki bütün lagim sulari da bizim sitemizin içine akti"

Site sakini Yücel Özdil ise "Ilk defa böyle bir sey yasadik. Bu durum sanirim yukardan gelen yogun sel suyundan kaynaklandi. Yukaridan gelen sel sulari da bizim sitemizin içine akti. Bu bölgede bir an önce önlem alinmali. Yoksa bu siteler her yagmurda bunu yasayacak” seklinde konustu.

Site sakinleri sorunlarina çözüm bekliyor.
Kaynak: İHA