Selin Vurdugu Halkali Gümrügü'nde Yaralar Sariliyor

Halkali Gümrük Müdürlügü’nde sel felaketinin ardindan yaralar sarilmaya çalisiliyor. Sel sulari nedeniyle devrilen konteynirlar kaldirilirken, tir sürücüleri ise araçlarini temizliyor.

Selin Vurdugu Halkali Gümrügü'nde Yaralar Sariliyor


Istanbul’da gece saatlerinde baslayan yagmur nedeniyle Küçükçekmece, Arnavutköy ve Basaksehir’de dereler tasti. Halkali Gümrügü’nde bekleyen yaklasik 35 tane tir su altinda kaldi. Sel nedeniyle araçlarinda mahsur kalan bazi tir sürücüleri ise botlarla kurtarildi. Suyun tahliye edildigi garajda 3 tane de otomobil hasar gördü.

Suyun tahliye edilmesiyle birlikte tir sürücüleri araçlarini çalistirmak için hareke geçti. Kimisi kendi imkanlariyla çalistirmaya çalisti, çalismayan araçlar için tamirci çagrildi. Öte yandan devrilen konteynerler için ekipler vinç yardimiyla çalismalarina basladi.

Konteynerlerin kurtarilma çalismasi havadan dronla görüntülendi.

Yagis sirasinda selde mahsur kalan tir sürücüsü Ismail Bakirhan, “Vallahi basamaklari temizliyoruz, suanda rapor tutulmasini bekliyoruz. Çok büyük sikintilarimiz var, zararlarimiz var. Çalisir durumda degil, motor, sanziman, diferansiyel hepsine su dolmus. Tamirci çagirmak lazim. Sel sirasinda içerdeydik. Vallahi biz zannettik saganak yagmur yagiyor. Gece saat 23.00 gibi yüklemeye girecektik, saat 21.00 gibi iste burada saganak yagmur vardi. Biz zannettik ki yagip geçecek. Yukaridan geldi, arabalarin içinde kaldik. Sonra kayikla gelip bizi kurtardilar” dedi.



Araci birakip eve gittigini anlatan tir sürücüsü Adil Artiç ise, “Araci birakip gittim, haber geldi. Geri döndüm. 40 araç suya çakilmis. Motorlar hepsi suyu içinde. Motorlar yani bunlarin hepsi tamirden geçmeden mars basamazsiniz. Hiçbiri çalisir vaziyette degil su an. Motorlarin hepsi su almis" diye konustu.

Kaynak: İHA