Öztürk'ten 'Yerel Esnaftan Alisveris Yapin' Çagrisi

Kirsehir Esnaf Odalari Birligi (ESOB) Baskani Bahamettin Öztürk, okul sezonunun basladigini hatirlatarak, vatandaslara yerel esnaftan alisveris yapmalari çagrisinda bulundu.

Öztürk'ten 'Yerel Esnaftan Alisveris Yapin' Çagrisi
Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birliginde açiklamada bulunan Öztürk, yerel esnafin pandemi sonrasi sirkülasyon saglamak için kendi arasinda imece usulünü uyguladigini, vatandasin da esnafi desteklemesi gerektigini söyledi.

Yerel esnafin kaliteli ve uygun fiyatli ürünler sattigini dile getiren Öztürk, "Yerel esnaflarin sundugu hizmet ve ürün kalitesi de var. En azindan alisverisiniz sonrasi muhatap bulabiliyorsunuz. Pandemi süreci sonrasi esnaflar zorlu bir süreç yasadilar. Bizlerin üç harfli olarak nitelendirdigi ve her seyin satisini yapan zincir marketlerin sehre ve sehir halkina da destekleri yok. Okul sezonunun açilmasiyla birlikte is yapmasi beklenen kirtasiyeciler bekliyor ama zincir marketler onlarin isini yapiyor. Bu duruma dur demesi gereken de vatandastir" dedi.

Öztürk, "Yerel esnaf her zaman vatandasin da yardimcisidir. ’Bakkal amcanin magdur olmamasi kanaatini tasiyoruz. Kirsehir’in Ahi sehri olmasindan kaynakli yerelde is yapan insanlarin desteklenmesini önemsemekteyiz. Kirtasiyeciler bir yildir bu günleri bekliyor. Saglik ve hijyen kurallarina dikkat ederken zincir marketler is yaparken, yerel esnaflar bekliyor. Herkes kendi alaninda görevini dogru sekilde yapmali" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA