Mus'ta Evlat Nöbeti 113'Üncü Haftaya Girdi

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 113’üncü haftaya girdi.

Mus'ta Evlat Nöbeti 113'Üncü Haftaya Girdi
HDP Il Baskanligi binasi önünde bir araya gelen aileler, "Halk düsmani parti", "Evlatlarimizi vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardestir, HDP kallestir", "Halki dolandiran parti", "Anneler direniyor", "Artik yeter yakamizdan düsün" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" yazili pankartlar açti. Çocuklarinin fotograflariyla eyleme katilan anne ve babalar, evlatlarina "teslim ol" çagrisinda bulundu.

Oglundan 8 yildir haber alamadigini söyleyen acili anne Ayten Koçhan, 113 haftadir eylem yaptiklarini belirterek, “113 haftadir biz burada eylem yapiyoruz. Ersin oglum dönün, dogru yolda degilsiniz. Gelin teslim olun. Analar-babalar yeterince agladi. Biz bir sey istemiyoruz, sadece evlatlarimizin pesindeyiz. Analarin-babalarin cigeri pisti” dedi.

Ogluna “teslim ol” çagrisinda bulunan Naciye Sönmez Yildiz ise “Osman, benim sesimi nerede duyuyorsa gelip teslim olsun. Polisler, askerler, devletimiz sizin için mücadele ediyorlar. Biz de sizin için burada bekliyoruz. Bizim eylemimiz bitmeyecek, siz gelene kadar bu eylemi sürdürecegiz. Mus’ta, Van’da, Hakkâri’de, Diyarbakir’da eylemlerimiz sürüyor. Gerekirse Ankara’ya da gidecegim. Ben oglumu istiyorum. Ben oglumu HDP’den, PKK’dan istiyorum. HDP, PKK bizim çocuklarimizi kandirip götürdüler. Ben oglumu onlara birakmam. Oglum 15 yasindaydi, okul okuyordu. Götürdüler, oglumu kendilerine köle yapmislar. Dogru düzgün bir lokma ekmek bile yiyemiyor. Oglum dön, devlete teslim ol” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA