Mugla'da Destekleme Ve Yetistirme Kurslari Sinavi Yapildi

Mugla’da Destekleme ve Yetistirme Kurslarina (DYK) basvuru yapan 8,11, 12. sinif ve mezun ögrencilerine yönelik DYK Hazirbulunusluk Sinavi yapildi.

Mugla'da Destekleme Ve Yetistirme Kurslari Sinavi Yapildi


Mugla Il Millî Egitim Müdürlügünce ARGE Birimi koordinasyonunda gerçeklestirilen Destekleme ve Yetistirme Kurslari Hazirbulunusluk Sinavi, il genelindeki 227 kurs merkezinde, es zamanli olarak gerçeklestirildi.



Ögrencilerde eksik kazanimlarin tespiti ve bu kazanimlarin giderilmesi amaciyla yapilan hazirbulunusluk uygulamasina, Destekleme ve Yetistirme Kurslarina basvuru yapan 8, 11, 12. sinif ve mezun ögrenciler katildi.

Her ögrenci yalnizca seçtigi derslerin sinav sorularini cevaplandirirken 15 soruluk sinavlar için 30 dakika, 10 soruluk sinavlar için ise 20 dakika süre zaman verildi.



Sinav sonrasinda yapilan degerlendirmeler sonucunda, ögrencilerin eksik görülen konu ve kazanimlari belirlenerek ilgili alan-zümre ögretmenler tarafindan gerekli önlemler alinacak. Açilan kurslarda, ögrencilerin eksik kazanimlarini telafi etmeye yönelik çalismalar yapilacak.

Kurslar 8, 11, 12 ve mezun ögrenciler için açilacaktir. 8, 11 ve 12. siniflar için kurs merkezi okullarda mezun ögrencileri için ise Halk Egitim Merkezlerinde kurslar açilacaktir. Destekleme ve yetistirme kurslari çerçevesinde 8 ve 11’inci sinif ögrencileri en fazla 6 ders; 12’nci sinif, örgün ve açik ortaögretim kurumlari mezunlari ise en fazla 8 ders seçebilecek. Haftalik ders süresi 8 ve 11’inci siniflar için en fazla 18 saat, 12’nci sinif ve mezunlar için 24 saat olabilecek.
Kaynak: İHA