MHP MKYK Üyesi Pehlivan; '7 Eylül Aydin Için Ibret Ve Gurur Günüdür'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Burak Pehivan, Aydin’in düsman isgalinden kurulusunun 101. Yili dolayisiyla yayinladigi mesajda “7 Eylül Aydin için siradan bir gün degil Kahraman Efeler ve torunlari için ibret ve gurur günüdür” dedi.

MHP MKYK Üyesi Pehlivan; '7 Eylül Aydin Için Ibret Ve Gurur Günüdür'
Milli Mücadele’nin en çetin geçtigi sehirlerin basinda yer alan Aydin’da kadinindan erkegine, çocugundan gencine verilen bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin 7 Eylül’de zaferle sonuçlandigini kaydeden Burak Pehlivan, “Aziz Türk milletini diger milletlerden ayiran en önemli özelliklerinden biri, hürriyetine duydugu sarsilmaz bagliliktir. Efeler Diyari Aydin bu konudaki en zor sinavlarindan birini de 101 yil önce basari ile vermistir” dedi.

Kurtulus Savasi’nda verilen mücadelenin izlerinin birer ibret vesikasi olarak saklanip korunmasi gerektigini ve genç kusaklarin da mutlaka Malgaç Baskini’nin yasandigi yerden Karatepe, Gözpinari, Erbeyli sehitliklerinin hikayesini iyice anlamalarini tavsiye eden MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, “Tarihimiz, atalarimizin istiklal ugruna cani pahasina verdigi essiz mücadeleler ve kahramanlik destanlariyla doludur. Aydinimiz bundan 101 yil önce Eylül ayinin ilk haftasinda cennetmekan atalarimiz tarafindan son derece zor sartlarda verilen destansi bir mücadele ile düsman isgalinden kurtarilmistir. Bu mücadelede binlerce kisi sehit olmustur. Sartlar degismis olsa da, atalarimizin emaneti dogrultusunda vazifemizi biliyor, sorumlulugumuzun idrakiyle Bilge Liderimiz Dr Devlet Bahçeli’nin emirlerinde daha müreffeh yarinlar için yilmadan çalisiyoruz” diyerek Efeler Diyari Aydin’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yilini kutladi.

Mesajinda gençlere de seslenen MHP MYK Üyesi Pehlivan, “Gelecegin Türkiye’si için çalismaliyiz, üretmeliyiz. Ve geçmisimizden dersler alarak gençlerimizi egitmeli, yeni dünyaya hazirlamaliyiz. Artik savaslar eskisi gibi top ve tüfekle degil bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapilmaktadir” diyerek gençlerin çagin gereksinimlerine uygun sekilde kendilerini yetistirmesini tavsiye etti.
Kaynak: İHA