Mahkeme Salonunda Gerginlik Açiklamasi Taraflar Birbirlerinin Üstüne Yürüdü

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yol verme kavgasinda bir kisinin ölümü, 2 kisinin ise yaralanmasina iliskin açilan davanin durusmasinda taraflar birbirine girdi. Maktulün annesi, "Benim aslan gibi oglum öldü" diye bagirirken, ölen sahsin kardesi de sanigin güldügünü iddia etti.

Mahkeme Salonunda Gerginlik Açiklamasi Taraflar Birbirlerinin Üstüne Yürüdü
Olay, 20 Mayis 2022 yilinda Sehitler Mahallesi Malazgirt Caddesi 4429 Sokak’ta meydana geldi. Otomobilli ile seyir halinde olan Özkan Y. ile motosikletli Ömer A. arasinda yol verme sebebiyle tartisma yasandi. Tartisma sonrasinda iki sahis kavga ederken, olayi çevredeki vatandaslar ayirdi. Özkan Y. olay yerinden ayrilarak durumu abisi Özcan Y.’ye anlatti. Özcan Y., Ömer A.’ya telefonla ulasarak konusmak için adresini istedi. Adresi ögrenen Özcan Y., kardesi Özkan Y. ve arkadasi I.S. ile Ömer A.’nin mahallesine gitti. Mahallede Ömer A., abisi Osman A. ve sahislar arasinda konusma geçti. Hararetlenen konusma önce tartismaya sonra silahli kavgaya dönüstü.

Olayda Osman A. (36), esi H.A. (32) ve kardesi Ömer A. (30) silahla vurularak yaralandi. Diger gruptan olan I.S. ise biçaklanarak yaralandi. Hastaneye kaldirilan yaralilardan Osman A. hayatini kaybetti. Polis ekipleri olaya karisan 7 süpheliyi gözaltina aldi. Gözaltina alinan sahislardan Özkan Y. ile abisi Özcan Y. tutuklandi, digerler süpheliler ise serbest birakildi.

"2 kisinin laf dalasina girdigini gördüm"

Osman A.’nin öldürülmesine iliskin açilan davanin ikinci durusmasi Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik Özkan Y., abisi Özcan Y., tutuksuz sanik G.Y., I.S., ölen Osman A.’nin kardesi müsteki sanik Ömer A., ailesi ve taraf avukatlari katildi.

Olaya iliskin dinlenen tanik M.K., "Sadece taraflarin yol kavgasina sahit oldum. 2 kisinin laf dalasina girdigini gördüm. 2 kisi yayan olarak yol ortasina kadar geldiler. Taksi duragindan vatandaslar taraflari ayirdi ve olay bitti" dedi.



"’Bizim evimize nasil gelirsin?’ diye konusma duydum"

Müstekilerin komsulari oldugunu söyleyen tanik I.D., "Pazara giderken kapinin önünden tartisma sesleri ve ’Bizim evimize nasil gelirsin?’ diye konusma duydum. Bir süre sonra silah sesleri geldi. Arkami döndügümde H.A.’nin gögsünün altindan kan aktigini ve yere düstügünü gördüm. Hemen H.A.’nin yanina kostum. Çok fazla silah sesi duydum. Hatta merminin biri bizim balkona isabet etmis" diye konustu.



"Abim öldü, sen de gebereceksin"

Sanik avukati savunma yaptigi esnada maktul Osman A.’nin annesi "Benim aslan gibi oglum öldü" diye bagirirken, Ömer A., ise sanik Özcan Y.’nin güldügünü iddia ederek üzerine yürüdü. Salonda kisa süreli yasanan gerginlige jandarma ve polis ekipleri müdahale etti. Ömer A., mahkeme salonundan disari çikarildigi esnada sanik Özcan Y.’ye hitaben, "Abim öldü, sen de gebereceksin" dedi.

Sanik avukati ise Ömer A.’nin sözlerini tutanaga geçmesini istedi. Mahkeme heyeti, savunmalarin ardindan saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA