Konya'da Yeni Bir Obruk Meydana Geldi

Konya’nin Karapinar ilçesinde yaklasik 20 metre çapinda yeni bir obruk meydana geldi.

Konya'da Yeni Bir Obruk Meydana Geldi
Ilçeye bagli Küçükbece mevkisinde dün yeni bir obruk meydana geldi. Merada koyun otlatirken obrugu gören bir çoban durumu yetkililere bildirdi. Obrugun yer altindan balkon seklinde olusmasi ve göçmelerin devam etmesi bölgedeki köylüleri de tedirgin etti. Obrugun olustugu bölgeye 200 metre uzaklikta havuç tarlasinda çalisan isçiler, gürültü üzerine olay yerine geldiklerinde büyük sok yasadi. Köylüler obrugun içinde göçüklerin devam ettigini belirtti.

Karapinar Belediyesi zabita ekipleri obruk çevresini ilk etapta seritli çevirerek önlem alip, bölgeye yaklasilmamasi uyarisinda bulundu.

Obruk olustugunda bölgede olan çiftçi Sammas Yüksel, obrugun koyun otlatan çoban tarafindan görüldügünü ve kendisine haber verildigini söyledi.

Obruk olustugunda 300-400 metre uzakta oldugunu belirten Yüksel, "Çoban ’Yer kayiyor, toprak gidiyor’ dedi.

Hemen koyunlari oradan al ve uzaklas dedim. Kosarak buraya geldim. Geldigimde obruk hala olusmaya devam ediyordu. Bizzat gördüm, agir agir çöktü. Yaklastim ama ses olunca uzaklastim. Bu mevkinin 3-4 kilometre uzakliginda olmustu. Bizim burada hiç olmamisti. Su an obruk hala büyüyor. Yaban hayvanlari ve insanlar için tehlikeli. Tedirginiz su anda. Zeminimiz saglam diye biliyorduk ama degilmis. Alt tarafi bosluk ve balkon seklinde ilerliyor” diye konustu.

Isçi Ferhat Yükseler ise obruk olusurken yakinlarda çalistigini ifade ederek, "200 metre uzakta tarlada çalisiyorduk. Sesi duyunca kostuk. Ilk olustugunda ve simdiki arasinda büyük fark var. Obruk genisliyor. Bölgeyi bilmeyenler için tehlikeli bir durum. Çevresinde önlem alinmali” dedi.

Kaynak: İHA