Hastanede Sira Bekleyen Çarsafli Iki Kadina Hakaret Eden Kadina Of Ilçe Halki Tepkili

Trabzon’un Of ilçesinde bir kadin hastanede muayene sirasi bekleyen iki çarsafli kadina yönelik hakaretlerde bulundu. O anlar cep telefonu kamerasina yansirken, hakaret eden kadin hakkinda islem baslatildi.

Hastanede Sira Bekleyen Çarsafli Iki Kadina Hakaret Eden Kadina Of Ilçe Halki Tepkili
Trabzon’un Of ilçesi Devlet Hastanesi’nde poliklinik sirasi bekleyen tesettürlü Merve Karamolla ve Fatma Kahveci’ye ayni yerde sira bekleyen Z.Ö. (74) isimli bir kadin çarsaflarina yönelik hakarette bulundu. Z.Ö., "Pislikler, hayvanlar, öküzler, zirdeliler..." gibi hakaretleri pes pese siraladi. Saldirgan kadina çevredekiler ve görevliler engel olmaya çalisti. O anlari görüntüleyen bir hasta yakini ise Z.Ö.’ye "Saygi duyacaksin! Terbiyesiz! Ne istiyorsun bu insanlardan?" diyerek tepki gösterince hakaret eden kadin "Kes sesini, terbiyesiz sizsiniz, hayvanlar" yanitini verdi. Çevredeki vatandaslarin da tepkisine ragmen kadin hakaret etmeyi ve alay etmeyi sürdürürken, o anlar cep telefonu kameralarina yansidi. Kahveci ve Karamolla isimli kadinlarin sikayeti üzerine hakaret eden kadin hakkinda islem baslatildi.

Ilim, irfan ve alimler sehri olarak bilinen Of ilçesinde tesettürlü iki kadina hakaret eden kadina ilçe halki tepki gösterdi. Trabzon’un Of ilçesinde yasayan Ayse Topçu, "Herkes nasil isterse öyle giyebilir. Kimseye karismamak lazim. Ne kapali açiga karisacak, ne de açik kapaliya karissin. Herkes kendinden sorumlu. Kötü sözlere tepki gösteriyoruz" dedi.

Dogançay Mahallesi Muhtari Metin Çakiroglu ise duyduklari olayi tepkiyle karsiladiklarini dile getirerek, "Bu memlekette herkes dilegi gibi giyer ve yasar. Ne giydigi, ne içtigi, ne yedigi kimseyi ilgilendirmez diye düsünüyorum. Burasi alimler ilçesidir ama o olmasa bile birinin giydigi kiyafet kimseyi ilgilendirmez. Isterse mini etekle gezer, isterse çarsafla gezer. Bu isler kimseyi baglamaz. Esasinda o tepkiyi gösterendir gerici diye düsünüyorum" seklinde konustu.

Kadriye Sahin isimli bir baska ilçe sakini ise "Herkes hürdür. Ne istiyorsa onu giyer. Kimse karisamaz. Ne açik giyiyorsun diye o sana karisiyor mu. O çarsaf giyiyor diye ona karisamazsin. Neresi olursa olsun kimse karisamaz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA