Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sinavi Heyecani Basladi

Anadolu Üniversitesinin köklü ve basarili fakültelerinin basinda gelen Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sinavlari basladi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sinavi Heyecani Basladi
31 Agustos-1 Eylül tarihlerinde çevrim içi yapilan müracaatlarin ardindan adaylar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisi olmak için yetenek sinavlarinda ter döktü. Rekor basvuru sayisina ulasilan yetenek sinavlarinda Çizgi Film ve Animasyon Bölümüne 1300’e yakin kisi basvurarak en çok tercih edilen bölüm oldu. Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün ardindan sirasiyla Grafik Sanatlar, Resim, Heykel, Seramik, Baski Sanatlari ve Cam Bölümü adaylar tarafindan tercih edildi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine toplamda 2355 aday ögrenci basvuru yapti. Sinav sonuçlarina göre ise engelli, KKTC ve yabanci uyruklu ögrenciler dahil olmak üzere toplamda 210 ögrenci GSF’de ögrenim görmeye hak kazanacak.

Anadolu Üniversitesi Sanata Destek Burslariyla da GSF ögrencilerinin yaninda

Yetenek sinavlarini basariyla geçip Anadolu Üniversitesine kayit yaptiran ögrenciler için kaliteli ve nitelikli egitimin yani sira pek çok imkan sunuluyor. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’in girisimleriyle baslatilan “Egitimi Destekleme Vakfi (EDEV) Anadolu Üniversitesi Sanata Destek Burslari” GSF ögrencilerine uluslararasi sanat organizasyonlarina katilim imkâni sagliyor. Anadolu Sanata Destek Bursu çerçevesinde GSF özel yetenek sinavinda bölüm bazinda en yüksek puani alarak bir bölüme birincilikle yerlesen ögrencilere, uluslararasi sanat organizasyonlarina (Venedik Bienali vb.) 15.000 TL’ye kadar katilim destegi, yemekhanede 9 ay boyunca (Ekim-Haziran) 3 ögün ücretsiz yararlanma imkâni sunuluyor.
Kaynak: İHA