Gürkan Açiklamasi 'Yerinde Dönüsüm Ödeneginin Arttirilmasi Için Gayret Gösterecegiz'

Yesilyurt ilçesine bagli Hiroglu, Gündüzbey, Gedik, Hamidiye mahallerinin muhtarlari, Yesilyurt Soförler Odasi Baskani Taner Kiliç ve Çirmiktililar Dernegi Baskani Serafettin Durak, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i ziyaret etti.

Gürkan Açiklamasi 'Yerinde Dönüsüm Ödeneginin Arttirilmasi Için Gayret Gösterecegiz'
Ziyaret çerçevesinde Yesilyurt ilçesine bagli mahallerinin yerinde dönüsüm taleplerini dinleyen Baskan Gürkan, Yesilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakinca ve Konak’in tarihi ve kültürel yapisini koruyarak, yerinde dönüsümünü gerçeklestirmeye çalisacaklarini ifade etti.

Ayrica yerinde dönüsüm ödemelerinin artirilmasi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile temasta oldugunu belirten Baskan Gürkan, “Yerinde dönüsüm projesi çerçevesinde hibe ve kredi ödemeleri noktasinda rakamin artirilmasi için gayret gösterecegiz” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in çalismalarindan duydugu memnuniyeti dile getiren Hiroglu Mahallesi Muhtari Ugur Topaloglu, “Baskanimiz sizlere sükranlarimizi sunuyoruz. Varliginiz daim olsun bizler sizden raziyiz, Rabbim de sizden razi olsun” seklinde konustu.

Yerinde dönüsüm projesinin bir kez daha önemine deginen Baskan Gürkan, “6 Subat’ta iki büyük deprem yasadik. Yasanan depremlerin ardindan Malatya’miz da ciddi etkilendi. Binlerce is yeri ve konutumuz ya agir hasar aldi ya da yikildi. Özellikle sehrimizin merkezi agir tahribata ugradi. Bizlerde bu çerçevede Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz ile önemli, görüsmelerde bulunarak, yerinde dönüsüm için fikirlerimizi sunduk. Bu projemiz bakanligimiz ve hükümetimiz nezdinde kabul gördü ve bu minvalde çalismalarimiza devam ediyoruz. Sehrimizin merkezinin dis çeperlere tasinmasi yerine, yerinde dönüsümün hem ekonomik hem de sehrimizin kent bellegi, demografik yapisi, kimliginin muhafaza edilmesi anlaminda önemli oldugunu söyledik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz da kararin dogru oldugunu ifade ettiler. Su anda deprem bölgesinde bulunan 11 ilde yerinde dönüsüm talebinde bulunan vatandaslarimizin talepleri aliniyor. Malatya’da da yerinde dönüsüm talebi 30 bine yaklasti. Vatandaslarimiz yerinde dönüsüm çerçevesinde 150 metrekarelik evler için ödenen 500 bin TL hibe 800 bin TL kredi rakaminin yükseltilmesini bizlerden talep ettiler. Bu rakamin artirilmasi noktasinda gayret gösterecegiz. Insallah bu konuda da netice alirsak, yerinde dönüsümün sehrimizin gelecegi açisindan önemli olduguna inaniyorum. Insallah Yesilyurt, Gündüzbey, Barguzu, Çarmuzu, Yakinca, Konak’i bu çerçeve içerisinde bölgenin tarihi ve kültürel yapisini da koruyarak, yerinde dönüsümünü gerçeklestirmeye çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA