DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'Ihracattaki Gücümüzü Dünya Sahnesine Tasidik'

En önemli tekstil fuarlarindan Bursa Textile Show’da 58 DOSABSIAD üyesi firmanin stantlarini ziyaret eden Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Ihracatçimiz, nitelikli ve katma degeri yüksek fuarlar sayesinde gücünü sahada aktif olarak gösteriyor.” dedi.

DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'Ihracattaki Gücümüzü Dünya Sahnesine Tasidik'
Tekstil sektöründe en büyük giysilik kumas fuarlarindan biri olarak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi öncülügünde KFA Fuarcilik organizasyonu ile Bursa Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa Textile Show’da, Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) üyesi 58 firma stant açti.

Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret ettigi DOSABSIAD üyesi firmalarin, fark olusturan ürünlerle hazirladiklari stantlarda yogun görüsme trafigi gözlemledigini kaydeden DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “10’uncusu düzenlenen Bursa Textile Show gibi prestijli bir fuara katilmak, üyelerimizin yeni pazarlara ulasmasi açisindan çok önemli. Yönetim olarak bu fuara her seferinde daha güçlü sekilde katilmaya devam ediyoruz. Bu bulusma; tekstil sektörünün dinamiklerini daha iyi anlamamiza, yeni is firsatlarini kesfetmemize ve sektördeki son trendleri yakindan takip etmemize imkan sagliyor. Fuarda sektör temsilcileri ile bir araya gelmek, isbirlikleri kurma ve sektördeki gelismeleri yorumlama noktasinda önemli firsatlar barindiriyor.” diye konustu.

“Her türlü krizi firsata çeviriyoruz”

Küresel ticaretteki daralmanin ihracatçinin hizini bir miktar da olsa düsürdügüne de dikkati çeken Baskan Çevikel, “Her türlü krizi firsata dönüstürmeyi, her dönemde basaran ihracatçimiz yeni pazarlar kesfederek pozitif ayrismayi basarmaya devam ediyor. Finansmana erisim ve fiyat rekabeti noktasinda atilacak yeni adimlari sektör olarak bekliyoruz. Bu hamleler, ihracatçimizin elini güçlendirecek ve mevcut pazarlari korumasini sagladigi gibi yeni pazarlara açilmasi noktasinda da cesaretlendirecektir. Bu tabloda ziyaret ettigimiz fuar gibi büyük etkinlikler, alim heyeti ve B2B görüsmeleri formatindaki organizasyonlar ile potansiyel isbirliklerine kapi araliyor. Her seferinde bu tür fuarlara katilimimizi artirarak firmalarimizi yenilikçi ürünleri ile dis ticarete olan katkisini gözler önüne sermeye devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA