DENIB DESIGN 3. Ev Ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi'nda Finalistler Belli Oldu

Denizli’yi tasarim ve marka sehri haline getirmek amaciyla gerçeklestirilen DENIB DESIGN 3. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi’nda finale kalan 14 yarismaci belli oldu.

DENIB DESIGN 3. Ev Ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi'nda Finalistler Belli Oldu


Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) tarafindan Denizli’yi tasarim ve marka sehri haline getirmek amaciyla gerçeklestirilen DENIB DESIGN 3. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi’nin finalistleri, mülakat ve bilgilendirme toplantisinda belli oldu. DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu yönetiminde düzenlenen toplantida DENIB Design Tasarim Yarismasi Komite Baskani Mukaddes Baskaya, DENIB Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve komite üyesi Ibrahim Uzunoglu, DENIB Design Tasarim Yarismasi Komite Üyesi Osman Nuri Kes, Moda Tasarimcisi Neslisah Yilmaz Hidayetoglu, MOTAD (Moda Tasarim Dernegi) Baskani Betül Eren Isik, iç mimar Sercan Selim Karakas‘dan olusan jüri heyeti, ev ve banyo tekstili kategorilerindeki toplam 28 projeyi detayli bir sekilde inceleyerek degerlendirmede bulundu.

“Dönüsümün Büyüsü” temasiyla gerçeklesen yarismada finale kalan 14 projenin dikimi ve koleksiyon haline getirilmesinde, Denizli tekstil firmalari tarafindan üretilmesi ve ihracati yapilan ürünlerde kullanilan havlu dokuma, bez dokuma ve örme kumas çesitlerinden materyallerin ve baski-boya çalismalarinin kullanilmasi hedefleniyor DENIB Design Tasarim Yarismasi Komitesi Baskani Mukaddes Baskaya yaptigi açiklamada; “DENIB olarak özelde Denizli’de olmak üzere, ülke genelinde tekstil sektöründe yeni tasarimcilarin yetismesini saglamak, yetisen tasarimcilarin ülke ihracatina katkida bulunmasi amaciyla farkli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yil üçüncüsünü gerçeklestirecegimiz yarismamizda finale kalan tasarimcilari firmalarimizla eslestirerek, tasarimlarini koleksiyonlara eklemek için çalisiyoruz. Denizli’nin markalasma yolculugunda sektöre yenilikçi, katma degeri yüksek, inovatif ürünler kazandirma amacindayiz. Türk tekstil sektörünün dünya çapinda önemli bir bölümünü olusturan ev ve banyo tekstili üretimini tasarimcilarin bakis açisiyla gelecege tasiyacagina inandigimiz yarismanin bu yil ki temasi “Dönüsümün Büyüsü”. Bu temayla Cumhuriyetimizin 100. Yilinda “suya, topraga ve yesile saygi” diyerek Denizli’nin bu dönüsümün bir parçasi haline gelmesi yolculugumuz tüm hiziyla devam edecek. Yarismanin tekstil sektörüne tasarim alaninda önemli kazanimlar saglayacagina inancimizin çok yüksek oldugunu vurgulamak isteriz. Finale kalan tüm finalistlerimize bundan sonraki süreçlerde basarilar dileriz. ” dedi.

Kaynak: İHA