Bulgaristan'daki Selde Ölü Sayisi 3'E Yükseldi

Bulgaristan’in Karadeniz kiyisindaki Burgaz kentinde siddetli yagislarin yol açtigi selde hayatini kaybedenlerin sayisi 3’e yükseldi.

Bulgaristan’in Karadeniz kiyisindaki bölgelerde siddetli yagisin ardindan meydana gelen sel felaketinin bilançosu artiyor. Kiyi kenti Burgaz’in polis sefi Emil Pavlov yaptigi açiklamada, 1 kisinin daha cansiz bedenine ulasildigini, toplam can kaybinin 3’e yükseldigini ifade etti.

Turizm Bakani Zaritsa Dinkova, selden etkilenen sahil kasabasi Tsarevo yakinlarinda otelcilerle görüstükten sonra yaptigi açiklamada, "Bulgaristan’in Karadeniz kiyisinin tüm güney kesiminde yaklasik 4 bin kisi sel felaketinden etkilendi" bilgisini paylasti. Itfaiye Sefi Alexandar Dzhartov ise 1994’ten bu yana en siddetli yagisin etkili oldugunu, birkaç ayda görülen yagmurun 24 saatte yagdigini aktardi.

Gök gürültülü saganak yagisin ardindan nehirler tasarken, köprülerde büyük hasar meydana geldi. Burgaz’daki bazi noktalar ulasima kapandi.

Dün 2 kisi hayatini kaybetmisti

Burgaz’da dün 61 yasindaki bir insaat isçisi ile bir kadinin cansiz bedenine ulasilmisti. Tsarevo’da acil durum ilan edilmisti.

Karadeniz kiyi bölgesinde nadir olarak görülen sel felaketlerinin iklim degisikligi ve altyapinin yetersiz olmasi nedeniyle Bulgaristan’da giderek yayginlastigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA