Bozdogan Açiklamasi 'Tarsus'a Hizmetten Geri Dönmeyecegiz'

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, bazi projelere ret oyu veren belediye meclis üyelerine tepki göstererek, "Sabahlara kadar halkimiz için mesai harciyoruz. Ne olursa olsun Tarsus’a, halkimiza, insanliga fayda saglayacak hiçbir adimdan geri dönmeyecegim” dedi.

Bozdogan Açiklamasi 'Tarsus'a Hizmetten Geri Dönmeyecegiz'
Tarsus Belediye Meclisi Eylül Ayi Olagan Toplantisi, Belediye Baskani Haluk Bozdogan baskanliginda yapildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evraklarin konusuldugu toplantida, maddeler oy birligi ve çoklugu ile kabul edilirken dört hizmet odakli evrak ise belediye meclis üyelerince reddedildi. Oy çokluguyla reddedilen evrak ile ilgili konusan Baskan Bozdogan, “14. Yüzyilda Ibni Haldun’un çok güzel bir sözü var. ’Hak yalnizca adaletle korunur.’ Bende istemem kendi belediyeme dava açmak. Ama Tarsus’un menfaati varsa ve eger, meclis üyelerimiz bütçe görünmesine ragmen bunu bile bile evet deyip sonra hayir dediyse davayi açmak zorunda kalirim. Isterim ki 9 ay geciktik, daha fazla gecikmeden bu evraki isleme koyalim. Neticede bir mahkeme karari. Böyle bir mahkeme kararina da yorum yapmanin bir anlami yok” ifadelerini kullandi.

"Önceden kabul edilen evrak, simdi reddediliyor, neden?"

Mülkiyeti belediyeye ait Hürriyet Mahallesi’nde bulunan tasinmaza, onayli imar planina ve projesine uygun olarak kat irtifaki kurulan, bagimsiz bölüm niteligi, blok/kat/giris/bagimsiz bölümleri bulunan, 278 mesken ve 8 adet isyerinden olusan toplam 286 tasinmazin satisi, meclisin Imar, Insan Haklari ve Hukuk Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonlarinda oy çokluguyla reddedilmisti. Bu kapsamda meclise yeniden iade edilen evrak oy çokluguyla yine reddedildi. Konuyla ilgili açiklama yapan Baskan Bozdogan, “Burasi benden önceki dönem belediye baskaninin meclisten geçirdigi bir evrak. Bunla ilgili projesi de Adana’da bir mimara verilmis, 140 bin lira da fiyatini tespit etmis, meclisten geçirmis. Biz de dedik ki bu haliyle zaten yapariz ama orda 155 metrelik Devlet Demir Yollarina ait yer var, burayi bize verin yapacagimiz yer 24 daire fazla olsun dedik. 2020’de de mecliste geçti bu. 24 daire fazlalik belediye açisindan, halk için çok önemli. Belediyemiz tarafindan yapilacak. Bizim için bu projeler çok önemli. Ancak merak ediyorum daha önce meclisten geçen bu evrak neden simdi reddediliyor. Bunlar çok ilginç gerçekten, insan sasip kaliyor” ifadelerini kullandi.

Tarsus Belediye Meclisi, alinan bir kararla Bolivya’nin Tarija sehri ile kardes sehir iliskisi kurulmasi ve isbirligi yapilmasi maddesini de reddetti. Kardes sehir iliskilerinin Çevre ve Sehircilik Bakanliginca yetki verildigini açiklayan Baskan Bozdogan, kültür, ekonomi, egitim, turizm ve daha birçok alanda uluslararasi isbirligi firsatlarinin, sehirler arasinda kültürel ve sosyal degisimleri tesvik ederken, ekonomik ve ticaret alanlarinda da isbirligi imkânlari olusturdugunu söyledi.

Bu açiklamalara ragmen Bolivya’nin Tarija sehri ile kardes sehir iliskisi kurulmasi meclis üyelerince reddedildi.

Kardes sehre hibe edilmek istenilen araç önerisi de reddedildi

Tarsus Belediyesi ile kardes belediye olan Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Özerk Yeri Valkanes Belediyesinin, ögrencilerin tasinmasi için bir araca ihtiyaçlari oldugunu, bu ihtiyaçlari dogrultusunda Tarsus Belediyesnden bir araç talep ettiklerine dair gönderdikleri yazi üzerine meclise tasinan konu çerçevesinde belediyeye ait 2016 model bir aracin hibe edilmesi önerisi de meclis üyelerince reddedildi. Bahsi geçen bölgenin çok fakir oldugunu ve kardes sehir iliskilerinde bu gibi islemlerin yapilmasinin mühim oldugunu kaydeden Bozdogan, “Geçmiste ne gicir gicir araçlar gitti hatirlayin isterseniz. Langen Belediyesi Bolatli’ya okul açti. 2016 model bir arabadan bahsediyoruz. Yoksul olan Türkler bunlar, kanimiz bunlar. Onlar Türk, Türkçe konusuyor. Gerçekten yoksullar. Bizim iyilik yapmamiz, destek olmamiz lazim. Bbiz koca Tarsus Belediyesiyiz. Ben söz veriyorum buradan olumsuz bir karar çikarsa, o arabayi her türlü imkâni zorlayip gönderecegim. Bu benim sözüm olsun. Garibana destek olmak, iyilik yapmak lazim. Bu insanlara bu araci alacagim, bu da benim sözüm olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA