Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Taziye Evi Çalismamizi Tamamlayacagiz'

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, vatandaslarin taziyelerini daha iyi ortamda kabul etmelerini saglamak için taziye evi çalismasina basladiklarini söyledi.

Baskan Yilmaz  Açiklamasi 'Taziye Evi Çalismamizi Tamamlayacagiz'
Toroslar Belediye Meclisi, Eylül Ayi Olagan Toplantisi’nin birinci birlesimini Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz baskanliginda gerçeklestirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan meclis toplantisina, mahalle muhtarlari da katildi.

Üniversite ögrencilerine egitim yardimi görüsüldü

Toplantinin gündem maddesinde yer alan üniversite ögrencilerine egitim yardimi görüsülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Egitim Kültür Sanat ve Sosyal Isler Komisyonu’na havale edildi. Komisyonlara oy birligiyle gönderilen gündemde, ÖSYM tarafindan yapilan 2023 yili Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda Açik Ögretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerlesik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerlesik Vakif Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu (Sehit ve Gazi ailelerinin çocuklarinin bursluluk oranina bakilmaksizin) kazanan ve Toroslar Ilçesinde 6 ay ikamet etmesi (sinavi kazandiginda) ya da Toroslar Ilçesi sinirlarindaki okullardan mezun olma sarti ile anne veya babasi Toroslar ilçesinde ikamet eden ögrencilerin ödüllendirilerek üniversiteyi kazandiklari ilk yil için karsiliksiz olarak, ögrenim yardiminda bulunulmasi, ödemelerin belediye imkânlari çerçevesinde bir veya birkaç defa da yapilmasina iliskin teklifin yer aldigi ifade edildi.

5393 sayili Belediye Kanununun 9. maddesi hükümlerine göre, Toroslar Belediyesi sinirlari içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarligina 2023 yili için ayni yardim yapilmasina iliskin alinan 02.02.2023 tarih ve 13 sayili meclis kararinin revize edilmesine iliskin teklif de görüsülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birligiyle kabul edildi.

Ayni zamanda toplantida, Imar ve Sehircilik Müdürlügünden gelen gündem maddeleri de görüsülerek karara baglandi. Ekim ayinda yapilacak meclis toplanti günü ise 3 Ekim 2023 Sali günü saat 14.00 olarak belirlendi.

Toroslar Belediye Meclisi, Eylül Ayi Olagan Toplantisi’nin 2’nci oturumunu, 8 Eylül Cuma günü saat 14.00’de gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA