Baskan Oktay, Büyükelçi Morris'i Agirladi

Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’i ziyaret etti.

Baskan Oktay, Büyükelçi Morris'i Agirladi


Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’i makaminda ziyaret etti. Marmaris, turizm sezonu ve gelecek dönemlerle ilgili degerlendirmelerin yapildigi görüsmede Birlesik Krallik Marmaris Fahri Konsolosu Dogan Tugay da yer aldi. Ziyaretinden ötürü Büyükelçi Morris’e tesekkür eden Belediye Baskani Mehmet Oktay, “Marmaris’te son yillarda pandemi ve yanginlar dolayisiyla zor zamanlar yasadik ama Marmaris’imiz her ne olursa olsun Dünya’nin incisi Sizleri de güzel Marmaris’imizde agirlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.



Birlesik Krallik’in Marmaris’in ana pazari oldugunu hatirlatan Oktay, “Her yil Birlesik Krallik’tan yüzbinlerce misafiri agirliyoruz. Ayrica yerlesik olarak yasayan binlerce Birlesik Krallik vatandasi ilçe sakinimiz bulunuyor. Birlesik Krallik’la olan iliskilerimiz her zaman sicak ve yakin oldu. Bundan sonra da ayni sekilde devam edecektir” dedi.

Marmaris’te bu sezon turist sayisinin geçtigimiz birkaç yilin üzerine çiktigini söyleyen Oktay, “Hedefimiz turizmi 12 aya yaymak ayrica farkli pazarlarda kendimize yer açmak. Bunun için de çalismalarimiz yogun bir biçimde devam ediyor” ifadesini kullandi.

Marmaris’te bulunmaktan mutluluk duydugunu söyleyen Büyükelçi Jill Morris ise “Birlesik Krallik’tan tüm Mugla’ya çok ilgi var ama özellikle Marmaris’e olan ilgi hepsinden daha fazla. Marmaris dogal güzellikleri, denizi ve misafirperverligi ile her zaman ilgi çekecektir, buna inancim tam” diye konustu.



Türkiye’ye gelen Ingiliz turist sayisinda bu yil önceki yillara göre yüzde 20’lik bir artisin söz konusu oldugunu belirten Büyükelçi Jill Morris 2024 yilinda büyük ihtimalle 4 milyonun üstünde ziyaretçinin Türkiye’ye geleceklerini bekledigini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Baskan Oktay, Büyükelçi Morris’e Marmaris’in yöresel ürünlerinden olusan bir hediye takdim etti.
Kaynak: İHA