Bakirlar Enerji, Günes Enerjisine Yatirim Için Isbirligi Yapti

Adana’da faaliyet gösteren Bakirlar Enerji, çati ve arazi GES projelerinin finansmani için Vakif Katilim ile isbirligi anlasmasi imzaladi.

Bakirlar Enerji, Günes Enerjisine Yatirim Için Isbirligi Yapti
Türkiye’nin milli enerji hamlesine katki sunmak için Adana’da faaliyet gösteren Bakirlar Enerji, günes paneli üretimine basladi.

Adana Haci Sabanci OSB’deki üretim tesisi kurulumu için Çinli bir firmayla anlasma saglayip kisa zamanda yatirimi hayata geçiren firma su anda yillik 240 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacini karsilayacak 600 megavatlik günes paneli üretimi gerçeklestiriyor.

Son olarak da Bakirlar Enerji Vakif Katilim ile ES panel üretimi, temini ve satisi noktasinda isbirligi yapti. Yapilan anlasmayla Bakirlar Enerji, GES panel üretimi, temini ve satisi noktasinda Vakif Katilim müsterilerinin ihtiyaçlari neticesinde ürün müsaitligine göre destek olabilecek.

Isbirligine iliskin degerlendirmelerde bulunan Bakirlar Enerji Genel Müdürü Murat Bakir, “Temiz Dünya motivasyonuyla basladigimiz günes paneli üretimi alaninda, sadece ticari bir ürün üretmekten hep daha fazlasini hedefledik. Ülkemizin enerji anlaminda açigini kapatmak, yesil enerjiyle çevreyi korumak, AB standartlarinda yesil üretime destek olmak gibi temel sosyal sorumluluk basliklarinda güçlü bir yer edinmek istiyoruz. Bu anlasmayla KOBI’lere saglayacagimiz destekle yesil enerjiye ulasimi kolaylastiracak, hedeflemis oldugumuz temiz dünyaya bir adim daha yaklasacagiz” dedi.

Kaynak: İHA