Ayvalik'ta Mahalle Evlerinde Kadinlar Için Egitim

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, kadinlarin el emeklerinin degerini, göreve geldigi günden beri ön planda tutan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin tarafindan sosyal belediyecilik anlayisiyla kurulan mahalle evleri, her geçen gün büyüyerek egitimler vermeye devam ediyor.

Ayvalik'ta Mahalle Evlerinde Kadinlar Için Egitim
Sorumlulugunu Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in esi Canan Ergin’in üstlendigi mahalleevleri, kadinlara yönelik sundugu egitimlerle aile bütçelerine katki saglanmasini, sosyallesmesini ve düzenledigi kurslarla yeni ürünler üretmesine firsat taniyor.

Içerisinde örgü, vitray, geridönüsüm, deri isleme, cam boyama, sepet örücülügü, taki tasarim, seramik, keçe isleme atölyelerinin de bulundugu mahalleevleri yirmi kisilik siniflar halinde ve tamamen ücretsiz egitim vererek kadinlarin ufkunun genislemesine yardimci oluyor.

Ali Çetinkaya Mahaleevi’nde; deri isleme,Yunanca, cam boyama, taki tasarim, 150 Evler 1. Mahalleevi’nde örgü, geri dönüsüm, vitray ve örgü,150 Evler 2. Mahalleevi’nde keçe ve sepet, Hamdibey Mahalleevi’nde soguk sabun ve mum, Sarimsakli Mahalleevi’nde sepet örücülügü, taki tasarim, dikis ve geri dönüsüm, Altinova Mahalleevi’nde seramik, özel olarak dikis kurslari da verilecek.

Kurslara basvuru yapacak kadinlarin mahalleevlerine giderek basvuru formu doldurmasi ve sürekli devam eden egitimlere, istedigi zaman katilarak kisisel gelisimlere katki saglamasi bekleniyor. Mahalleevinde dokuz farkli egitimin yaninda kadinlar ürettikleri el emegi ürünlerinin satisini, mahalleevleri satis noktalarinda gerçeklestirerek gelir elde ediyor.

Öte yandan, kurslara katilmak isteyen kadinlarin, 05527711945 numarali telefon hattindan bilgi alabilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA