Aydin, 'Huzurlu Ve Güvenli Bir Yasam Alani Olusturabilmek Için Özveriyle Çalisiyoruz'

Zabita Teskilati’nin kurulusunun 197’nci yilinda Kdz. Eregli Belediyesi Zabita Müdürlügü, Atatürk Heykeli’ne çelenk sundu, saygi durusunda bulundu. Belediye Baskani Halil Posbiyik, zabita ekiplerini tek tek kutlayarak görevlerinde basari diledi. Zabita Müdürü Halit Aydin, Kdz. Eregli halkina saglikli, rahat, huzurlu ve güvenli bir yasam alani olusturabilmek için özveriyle çalistiklarini ve belediye ile esnaf arasinda köprü vazifesi gördüklerini belirtti.

Aydin, 'Huzurlu Ve Güvenli Bir Yasam Alani Olusturabilmek Için Özveriyle Çalisiyoruz'
1-7 Eylül Zabita Teskilati’nin kurulusunun 197. Yil dönümü ve Zabita Haftasi etkinlikleri dolayisiyla Belediye Zabita Müdürlügü Atatürk Aniti’na çelenk sundu, saygi durusunda bulundu. Törene Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, baskan yardimcilari, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve zabita personeli katildi.

Zabita Müdürü Halit Aydin’in Eregli Belediyesi çelengini anita sunmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi söylendi. Zabita Müdürü Aydin, törende yaptigi konusmada, 197’nci yasini kutlayan Zabita Teskilati’nin temellerinin 1826 yilinda Osmanli Dönemi Ihtisap Nazirligina dayandigini belirtti.

Aydin sunlari söyledi:

“Belediye Zabita Müdürlügümüz, çalismalarini bir müdür, üç zabita amiri, yedi zabita komiseri, yirmi bes zabita memuru, yirmi bes zabita destek personeli ve 81 özel güvenlik personeli, 7 sivil memur, 3 isçi ile birlikte, üç araç, iki motosiklet ve dört elektrikli bisiklet ile görev yapmaktadir. Zabita Müdürlügümüz her geçen gün hizmet kalitesini artiran ve personel yapisini sürekli dinamik tutan bir anlayis ile birimler dahilinde, Baglik Zabita Amirligi, Merkez ve Sahil Zabita Amirligi, Pazaryeri Denetim ve Kontrol Amirligi, Isgaliye Takip, Tahsilat ve tellaliye birimi ile özel güvenlik biriminden olusmakta olup, bu birimler içerisinde isyeri ruhsat, imar, çevre, saglik, turizm, deniz, zabita kalem, tüketici haklari, ilan ve reklam ekipleri ile hizmette devamlilik esasi dogrultusunda bütün personeli ile halkimizin yaninda ve yakininda yedi gün, yirmi dört saat hizmet vermektedir. Kdz. Eregli halkina saglikli, rahat, huzurlu ve güvenli bir yasam alani olusturabilmek için Belediye Baskanimizin, Belediye Meclisinin, Belediye Encümeninin ve devletimizin diger yetkili organlarinin almis oldugu kararlari uygulayip takibini yapmaktayiz. Yaptigi uygulama ve denetimler ile vatandaslarimizin esenligi için güvenli, saglikli ve düzenli bir yasam alani hazirlayan Belediye Zabitasi kentsel gelisime de önemli katki saglamaktadir.

Bu görevleri yerine getirirken, belediyemizin gülen yüzü, gören gözü, isiten kulagi olan teskilatimiz, ayni zamanda belediyemiz ile esnaf arasinda köprü vazifesi görmektedir. Insan hak ve hukukuna saygili gülen bir yüz ile yasanabilecek olumsuzluklara karsi önceden tedbir almakta olup, idari yaptirim son tercih olarak kabul edilerek, ceza yazan degil, ikna eden ve vatandaslarimizi memnun bir sekilde, gülen bir yüzle kurallara uymaya yönlendiren bir teskilat olma yolunda hizla ilerlemekteyiz. Kdz. Eregli Belediyesi Zabita Teskilati olarak vizyonumuz Kdz. Eregli halkinin memnuniyetini en üst seviyede tutarak halkimizdan gelen talepler dogrultusunda onlara yakisan hizmeti sunmak, insan odakli yaklasimi temel ilkemiz kabul ederek ortaya koydugumuz hizmet kalitesini artirmaktir. Bu çalismalarimizda bizlere önderlik eden ve her türlü destegi veren Sayin Belediye Baskanimiz Halil Posbiyik’a sahsim ve teskilatim adina sükranlarimi sunuyorum. Zabita Teskilatimizin kurulusunun 197. yilinda çalisma arkadaslarimin ve ülkemizin dört bir yaninda vatandaslarimizin huzuru, sagligi ve güvenligi için görevlerini fedakarca, özverili bir sekilde yerine getirmeye çalisan tüm meslektaslarimizin, Zabita Haftasini kutluyor, bugüne kadar ülkemiz ve belediyemiz zabita teskilatimizda çalismis ancak vefat etmis meslektaslarimiza Allah’tan rahmet, emekli olmus meslektaslarimiza saglikli bir ömür ve su an görevlerinin basinda bulunan meslektaslarimiza üstün basarilar diliyorum.”

Zabita Müdürü Halit Aydin’in konusmasinin ardindan ilkokul ögrencisi Zeren Mina Yalman da Zabita konulu bir siir okurken, tören, günün anisina zabita personeli ve davetlilerle birlikte hatira fotografi çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA