Aydin'da Servis Soförleri Ve Rehber Personellere Trafik Egitimi

Okullarin açilmasina sayili günler kala Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ve Aydin Soförler Odasi isbirligi ile servis soförleri ve rehber personellere trafik egitimi verildi.

Aydin'da Servis Soförleri Ve Rehber Personellere Trafik Egitimi


Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü’nün uygulamaya konulan “Karayolu Trafik Güvenligi Uygulama Politikasi” çerçevesinde, trafik güvenliginin saglanmasina yönelik yürütülen projeli egitim faaliyetleri Aydin’da da araliksiz devam ediyor. Bu çerçevede harekete geçen Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri de il genelinde devamli olarak trafik ortaminda kazaya karisma riski bulunan ticari taksi, dolmus, halk otobüsü soförleri ile bir araya geldi. Her yil düzenlenen “Güvenli Sürüs Kurallari Egitim Projesi” çerçevesinde Aydin Soförler Odasi isbirligi ile soförlere genel trafik egitimi verildi.



Özellikle servis soförleri ve rehber personellerine yönelik verilen egitimde okul servisi soförleri ve rehber personellerin dikkat etmesi gereken konular, trafik kurallari ve yönetmeligine dair egitim verildi.

Egitimin ardindan soru cevap kismina geçilirken her gün trafikte direksiyon sallayan soförlerin talep ve sikintilari da görüsüldü.

“Soför esnafimiz kurallari iyi biliyor”

Gerçeklestirilen egitim toplantilarinin artik geleneksel hale geldigini hatirlatan Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç, bu yil üzerinde durulmasi gereken konunun öfke kontrolü oldugunu vurgulayarak “Her yil okullarin açilacagi zaman biz heyecanlaniyoruz, bir taraftan da Aydin kalabaliklasacak. Araçlarimiz dolu gidecek, okul servis aracini kullanan arkadaslarimiz yeni sezona baslayacaklar. Bununla alakali Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ile bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdik. Hem kurallar hem de yeni yilda yapilacaklar ile alakali bilgilendirmeler yapildi. Bunun yaninda da bizlerin sorularini yanitladilar. Uyulmasi gereken yeni kurallari tekrar etmek suretiyle bilgilerimizi tazeledik. Tabi, trafik kurallari olmazsa olmaz kurallar. Bizim, hepimizin hayatini ilgilendiren kurallar oldugu için ve biz de bu isi profesyonel olarak yapan esnaf oldugumuz için bizim de bu kurallara daha fazla uymamiz gerekiyor. Özellikle bu sene üzerinde durulmasi gereken konu ise öfke kontrolü. Çünkü trafigi paylasan insanlarin, son günlerde yasadigi istenmeyen olaylarla karsilasiyoruz. Bu konuda arkadaslarimizin daha dikkatli olmasi gerekli. Trafigi en fazla biz kullaniyoruz ama bizim meslegimiz oldugu için bizim daha hosgörülü olmamiz gerekiyor" dedi.



“Vatandaslarimizin duyarli olmasini rica ediyoruz”

Trafigin yogun oldugu bölgelerde ögrenci alimi ve indirmesi yapan okul servislerine karsi vatandaslarin daha duyarli olmasi çagrisinda bulunan Baskan Özmeriç; “Ayrica vatandaslarimiz okul servis araçlarina karsi duyarli olmasini rica ediyoruz. Okul servis araçlari, ögrenci alacagi ve indirecegi zamanlarda bazen trafigi kapatmak zorunda kalabiliyor. Çünkü çocuklarimizi durakta degil inmesi gereken yerde indirmemiz gerekiyor. Vatandaslarin da bu araçlarimiz trafigi tikadiginda ya da yolda durdugunda anlayis göstermelerini rica ediyorum. Zaten bu konu yasada var ama maalesef bilinmeyen bir sey. Bir sokakta akan trafik içerisinde çocugu indirmek zorundasiniz ve bu çocugumuzun orada inmesi gerekir. 2-3 dakika küçük bir çocugun inmesine de izin verilmesi gerekir” diye konustu.

Kaynak: İHA