Kalp Sagligi Için 7 Kilometre Yürüdüler

Bursa’nin Nilüfer Belediyesi ve Medicana Bursa Hastanesi isbirligiyle ’Kalbim bu hareketi çok sevdi’ sloganiyla doga yürüyüsü gerçeklesti.

Kalp Sagligi Için 7 Kilometre Yürüdüler
Kalp Sagligi Haftasi sebebiyle düzenlenen ’Kalbinin sagligi için harekete geç!’ sloganiyla yapilan yürüyüs, Üçpinar Mahallesi’nden basladi.

Üçpinar-Inegazi arasinda yapilan doga yürüyüsüne çok sayida kisi katildi.

Yürüyüse katilanlar sarki ve türküler esliginde 7 kilometrelik etabi tamamladi. Özel Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karsi, "Kalp sagligi son derece öneme sahiptir. En fazla ölüm kalp hastaliklarinda meydana geliyor. Belirli risk faktörleri var. Kadinlarin 55 erkeklerin 45 yasinin üstünde olmasi, ailede kalp hastaligi olmasi, düzensiz beslenme, alkol ve sigara kullanimi gibi bir çok faktör kalp hastaliklarini tetiklemektedir. Biz de farkindalik olusturmak adina bugün böyle bir yürüyüs gerçeklestirdik" dedi.

Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Gökhan Erbag, “Günümüzde kardiyovasküler hastaliklar toplumda en sik ölüm sebeplerinden bir tanesi. Bunu engelleyen toplumda bilimsel olarak kanitlanmis en büyük aktivite spor. Bizde bugün yürüyüs yaparak bu spora katki saglamak ve bu sporu yayginlastirmak için hareket etmeye çalisiyoruz" diye konustu.

Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü Spor ve Etkinlikler Büro Sorumlusu Emre Birkan, “Vatandaslarimizla birlikte Misi yollarinda keyifli bir etkinlik olmasini diliyoruz. Nilüfer Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü periyodik olarak ayda 1 defa doga yürüyüslerini gerçeklestiriyoruz. Bu süreçte belirlenen rotada öncü ve artçi arkadaslarimizla grup hareket etmeye basliyor. Kumanyalarimizi dagitiyoruz, mola yerlerinde kumanyalarimizi yiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA