Erzurum'da Mobil Oyun Akademisi Açiliyor

Erzurum Büyüksehir Belediyesi özellikle gençlerin vazgeçilmesi olan ve tüm dünyada ilgi gören bilgisayar oyunlarina merak duyanlar için bir proje gelistirdi. Mobil Oyun Akademisi’ne 15-35 yas arasi kisiler basvuru yapabilecek.

Erzurum'da Mobil Oyun Akademisi Açiliyor
Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, proje ile ilgili yaptigi açiklamada “Genç kardeslerim. Siz istediniz, biz yaptik. Gelecegin popüler oyunlarini Erzurum’da üretmek için “Mobil Oyun Akademisi’ni” baslatiyoruz. Erzurum’daki Mobil Oyun Akademisi, gençlerimize teknolojiyle egitimi bulusturarak, bu anlamdaki yeteneklerini gelistirecek bir firsat sunuyor ve sehrimizin gelecegine yatirim için önemli bir adim olarak karsimizda duruyor.” diye konustu.

Mobil Oyun Akademisi’nde yazilim deneyimi olmasa bile, kisiler 3 aylik egitim programiyla oyun gelistirici olarak hayallerini gerçeklestirecekler. Programin sonunda katilimcilar bitirme projesi olarak Savunma Sanayii temali oyunlar gelistirecek ve savunma sanayii sirketleriyle bulusacaklar.

13 Ekim’e kadar basvurularin kabul edilecegi projeye Erzurum’da okuyan veya yasayan 15-35 yas arasi kisiler basvurabilecek. Programa katilim ücretsiz olacak, degerlendirme sonrasi uygun görülen adaylarin katilimi saglanacak. Program online olarak gerçeklestirilecek, açilis ve final etkinlikleri, proje çalismalari ve bulusmalar yüz yüze olarak gerçeklesecek. Program için 250 kisilik kontenjan bulunuyor. Yedek katilimcilar da sürece dahil edilecek. Basvuru süreci bittikten sonra ön elemeden geçenler ile telefon mülakati gerçeklestirilecek. Programa kabul edilenlere ve kabul edilmeyenlere mail ile degerlendirme sonucu iletilecek.
Kaynak: İHA