Van Gölü Için 3 Bin 537 Rakimli Artos Dagi'na Tirmanildi

Van Gölü’nün korunmasina dikkat çekmek için Gevas ilçesine giden aktivist ve dagcilar, 3 bin 537 rakimli Artos Dagi’na tirmandi.

Van Gölü Için 3 Bin 537 Rakimli Artos Dagi'na Tirmanildi
Van Gölü Aktivistleri Dernegi üyeleri, dünyanin en büyük sodali gölü olan Van Gölü’ne dikkat çekmek için her hafta farkli bir noktada etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede Van ve Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen yaklasik 50 grup üyesi, Gevas ilçesine geldi. Grup üyeleri, burada Toros Daglari’nin bir uzantisi olan Kavussahap Daglarinin en yüksek noktasi olan 3 bin 537 rakimli Artos Dagi’na tirmandi. Yaklasik 6 saat süren tirmanisin ardindan dagcilar zirveye ulasmayi basardi. Üyeler, Artos Dagi’nin zirvesinde Van Gölü’nün essiz manzarasina karsi hatira fotografi çekti.

"Zirvede müthis bir Van Gölü manzarasi var"

Konuya iliskin konusan Bitlis Eren Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Cihan Önen, gerçeklestirmis olduklari etkinlikte Van Gölü’nün temiz kalmasina dikkat çektiklerini belirtti.

Yaklasik 6 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra Artos Dagi’nin zirvesine ulastiklarini ifade eden Önen, "Zirvede müthis bir Van Gölü manzarasi var. Bu yüzden gerçekten tirmanmaya degdi. Herkesin bu ana, bu güzellige sahit olmasi gerekiyor" dedi.



"Tirmanis zorlu ama keyifliydi"

Artos Dagi’nin zirvesine 50 kisilik bir ekiple çiktiklarini dile getiren grup üyelerinden Tuba Beyhan ise "Ekibimizin içinde yeni olan arkadaslarimiz da var. Tirmanis bazi noktalarda biraz zorlu geçti. Ama çok keyifliydi. Su güzelim manzaraya degdi. Bize bu imkanlari sunan herkese çok tesekkür ediyorum. 3 bin 537 rakimlik bir manzaradan, ’Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsin’ demek istiyorum" diye konustu.

Yorucu bir yolculugun ardindan zirve yaptiklarini söyleyen grup üyelerinden Cüneyt Aksu da zirvedeki görüntünün muhtesem oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA