(ÖZEL) Dededen Toruna 4 Kusaktir Saat Tamir Ediyorlar

Kütahya’nin tarihi Saman Pazari Çarsisinda dedesinden kalan 2 metrekarelik dükkanda saat tamirciligi yapan Kemal Yücer, 55 yildir bu meslegi sürdürüyor.

(ÖZEL) Dededen Toruna 4 Kusaktir Saat Tamir Ediyorlar
1967 yilinda babasinin yaninda çirak olarak saatçilik meslegine basladigini ve 55 yildir 2 metrekarelik dükkanda bu meslegi icra ettigini söyleyen 70 yasindaki Kemal Yücer, büyük dedesinin de saatçilik yaptigini, 4. kusak olarak bu meslegi sürdürdügünü ifade etti.

Yücer, büyük dedesi Mustafa Fehmi Efendi’nin birçok cami ve müzede el yapimi saatleri oldugunu, Kazim Karabekir Pasa ve Mustafa Kemal Atatürk’e de yaptigi saatlerden hediye ettigini söyledi.

Dedesinden kalan 100 senelik malzemelerle saat tamirciligi yaptigini belirten Yücer, bu malzemelerden baska kimsede olmadigini dile getirdi.

Bu meslege eskisi gibi ragbet kalmadigini, yeni çirak yetismedigini ve ömrü bitene kadar bu meslegi devam ettirecegini anlatan Yücer, "Saatçilik mesleginde sanat kalmadi, sanat eskiden varmis. Simdi aliyorsun parçayi montaj yapiyorsun. Biz yine eski saatlerin tamirini yapiyoruz. Eski cep saatleri, eski kurmali kol saatleri, masa ve duvar saatleri, otomatik saatler geliyor, onlari yapiyoruz, günümüz bu sekilde geçiyor” dedi.

Kaynak: İHA