Mersin'de Lojistik Merkezinin Yapimi Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin mayis ayinda basladigi ve nakliye komisyoncularinin tüm ihtiyacini karsilayacak olan ‘Lojistik Merkezi’ projesinde çalismalar devam ediyor.

Mersin'de Lojistik Merkezinin Yapimi Devam Ediyor
Projenin tamamlanmasiyla birlikte yeni konumuna tasinacak olan nakliyeciler sitesi ve tir parkinin, sehir içinde olusturdugu oldugu trafik ve çevre sorunlarinin ortadan kaldirilmasi ile tüm lojistik süreçlerin tek bir merkezden yürütülmesi hedefleniyor. Lojistik firmalari için önemli bir merkez olan nakliyeciler sitesi ve tir parkinin, sehir içindeki sikismisligin önüne geçmesinin yani sira, dur-kalk maliyeti ile yapilan ekonomik kayiplari da ortadan kaldirmasi hedefleniyor. İçel’de nakliye komisyoncularinin bütün ihtiyacini karsilayacak nitelikte olan lojistik merkezi içerisinde 100 firmanin yer alacagi ofisler, ortak kullanima ait idari ve sosyal tesislerin yani sira, servis bakim atölyeleri ve 181 araçlik tir parki yer alacak. ‘Lojistik Merkezi’ projesinin tamamlanmasi ile ilgili bilgi veren Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanliginda Yapim Bakim Onarim Sube Müdürü Yusuf Aydin, “Akdeniz ilçesinin Nacarli bölgesinde 77 bin metrekare alan üzerinde, lojistik merkezi ve tir parkinin yapimina mayis ayinda baslandi. Proje çerçevesinde nakliye komisyonculugu yapan 100 firmanin ofisleri, ortak kullanima ait idari ve sosyal tesisler, servis bakim atölyeleri ve 181 araçlik tir parkinin yer almasi planlaniyor” dedi.

Projenin tamamlanmasiyla birlikte, sehrin içinde kalan ve trafik sikisikligina neden olan nakliyeciler sitesi ile tir parki sorununun da ortadan kalkacagini vurgulayan Aydin, “Projemizin tamamlanmasiyla sehir içerisinde kalmis olan nakliyeciler sitesi ve tir parkini yeni konumuna tasiyarak, trafik ve çevre sorunlarinin ortadan kalkmasini amaçliyoruz. Projede, idari ve ofis binalarinin kaba insaati devam etmekte olup, akabinde ince ve çevre düzenlemelerini hizla tamamlayarak, lojistik merkezimizi 2024 yili mart ayinda tamamlamayi planliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA