Cumhurbaskani Erdogan, Alibaba Grup Baskani Evans Ile Trendyol Grup Baskani Çetin'i Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Alibaba Grup Baskani Michael Evans ve Trendyol Grup Baskani Çaglayan Çetin’i kabul etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Alibaba Grup Baskani Evans Ile Trendyol Grup Baskani Çetin'i Kabul Etti


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dünyanin önde gelen sirketlerinden Alibaba Grup’un Türkiye’ye yönelik kapsamli yatirim planlarini ögrenmekten mutluluk duydugunu söyledi.



Alibaba Grup Baskani Michael Evans Türkiye’de yapmayi planladiklari yatirimlara iliskin Cumhurbaskani Erdogan’a bilgi vererek, bu kapsamda, Ankara’daki veri merkezi ile lojistik merkezi ve Istanbul Havalimani’nda hayata geçirdikleri ihracat operasyon merkezi gibi yeni yatirimlara iliskin detaylari paylasti.

Türkiye’ye duyduklari güven neticesinde bugüne kadar Trendyol araciligi ile Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlik yatirim yaptiklarini anlatan Alibaba Grup Baskani Michael Evans, Trendyol’un uluslararasi büyüme stratejisini desteklediklerini aktardi. Evans Türkiye’nin, dünyanin lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip oldugunu ifade etti.

Evans, Türkiye’ye gelecek dönemde 2 milyar dolarlik yatirim planlarini oldugunu kaydetti.



Evans’tan TEKNOFEST ve Filenin Sultanlari’na övgü

Trendyol’un da sponsorlari arasinda yer almasi dolayisiyla Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i de yakindan takip ettigini dile getiren Evans, bu organizasyonu Türkiye’nin dünya arenasinda söz sahibi bir teknoloji oyuncusu oldugunun ispati olarak gördügünü belirtti.



Ayni zamanda altin madalya sahibi bir olimpiyat sporcusu olan Evans, Türkiye A Milli Kadin Voleybol Takimi’nin dünya çapindaki basarilarini da yakindan takip ettigini belirterek Trendyol’un spora ve sporculara verdigi destekten de son derece memnun olduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA