4 Katli Binanin Tepesine Dikkat Çekmesi Için Konulmustu, Bina Agir Hasar Aldi Minibüs Yerinden Oynamadi

Depremin vurdugu Hatay’da 4 katli agir hasarli is yerinin çatisina dikkat çekmesi için konulan minibüs, devasa yapilarin yerle bir oldugu asrin felaketinde yerinden kipirdamadi.

4 Katli Binanin Tepesine Dikkat Çekmesi Için Konulmustu, Bina Agir Hasar Aldi Minibüs Yerinden Oynamadi
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’da yüzlerce bina yerle bir olmustu. Hatay’in Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesinde de birçok bina depremde agir hasar aldi. Bu binalardan en dikkat çekeniyse, 4 katli olan ve üzerindeki minibüsle bölge halki tarafindan bilinen araç parçalarinin satildigi is yeri. Depremi agir hasarla atlatan binanin çatisindaki minibüsse, depremde yerinden kipirdamadi. Çatidaki minibüs, bosaltilan is yerinin üzerinde görenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

“Her yer yikildi ama 4. kattaki araba yerinde duruyor”

Sanayi sitesinde is yeri bulunan araç ustasi Mustafa Uludag, "Bu arkadasimiz, oto çikmacisi. Sirf görünsün ve dikkat çeksin diye bu araci çatiya koydu. Bu bina agir hasarli, su anda kendisi baska bir yere tasindi. Sirf ilgi çeksin diye çatiya koydu, depremde de asagi düsmedi. Dükkan bosaldi, herkes gitti bir tek minibüs kaldi. Her yer yikildi ama 4. kattaki araba yerinde duruyor. Ilginç geliyor insana her yer yikildi orada. Yaklasik 1 buçuk yildir orada" dedi.



“Sirf ilgi çekmek için çatiya bu araci koymustu”

Araç ustasi Mustafa Erbolat, is yeri sahibinin araci çatiya dikkat çekmesi için koydugunu belirterek, “Antakya’da adeta kiyamet koptu. Herkes gitti bu bölgedeki bir tek çatidaki araç kaldi. Yedek parçaciydi, sirf ilgi çekmek için çatiya bu araci koymustu. Depremden sonra tam ilgi çeker hale geldi. Depremde her yer yikildi ama bu araba düsmedi” dedi.

Kaynak: İHA