'Ankara'da Yetkili Tanidiklarimiz Var' Yalaniyla 16 Milyon Liralik Vurgun

Ankara’da yetkili tanidiklari olduklari yalaniyla sözde milli emlak arazilerinin satisini yaptiklarini söyleyerek, vatandaslari 16 milyon lira dolandirdiklari belirlenen sebekeye düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 13 süpheliden 8’i mahkemece tutuklandi.

'Ankara'da Yetkili Tanidiklarimiz Var' Yalaniyla 16 Milyon Liralik Vurgun


Izmir Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, Ankara’daki sözde yetkili tanidiklari vasitasi ile Milli Emlak arazilerinin satisini yaptiklarini söyleyen ve kendilerinin planladiklari illere müsteki sahislari davet ederek bulusma saglayan, kendilerini resmi kurumlarda islemleri halledecek avukat, makam soförü gibi tanitarak dolandiricilik yaptiklari belirlenen sebekeyi takibe aldi. Yapilan çalismalarda, magdur vatandaslarin bulusma saglanan arazinin bulundugu il veya ilçelerde bulunan tapu müdürlükleri civarina götürüldügü, süphelilerin eylem planlari dahilinde, sahislarin yaninda resmi kurumlara girip çikarak resmi islemlerin yapildigi izlenimi verildigi, devaminda müsteki sahislara milli emlak arazisi için 500 bin - 4 milyon lira arasinda fiyatlar söylenerek, bu islemleri halledecek sahislara da verilecek rüsvetler, tapu masraflari ve bu hususta halledilecek tüm resmi evraklarin bedeli adi altinda belirlenen meblaglarin banka hesaplarina “borç karsiligi” adi altinda havale ettirildigi tespit edildi.

16 dolandiricilik eyleminden 16 milyon lira haksiz kazanç

Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri tarafindan yapilan fiziki ve teknik çalisma sonucu süphelilerin nitelikli dolandiricilik konusu ile ilgili olarak, toplam 16 dolandiricilik eylemine karistiklari ve 16 milyon lira magduriyete sebep olduklari tespit edildi. Sorusturma dosyasi çerçevesinde 14 süpheli sahsin yakalanmasi için 25 Temmuz günü Izmir merkezli Istanbul, Mugla ve Aydin illerinde operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonda 13 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramada dizüstü bilgisayar, tablet, cep telefonlari, çok sayida tapu senedi, mühür vb. materyaller ele geçirildi. Suçtan elde edilen malvarligini aklama suçu çerçevesinde 10 süphelinin kripto para borsalarindaki hesaplarina, bankalarda yasal gelir olarak aldiklari maas hesaplari disindaki hesaplarina, kiralik kasa mevcutlari ile ortagi bulunduklari sirketlerdeki ortaklik paylari ve 4 araca el konuldu.

8 tutuklama

Gözaltina alinan süpheliler, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 8’i çikarildigi hakimlikçe tutuklanirken, 5 süpheli savcilik tarafindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA